Με επιτυχία το θεατρικό έργο “Γουρούνι στο σακί” – από τον “Καββαδία”

- Advertisement -

Η Θεατρική Ομάδα του Προοδευτικού Συλλόγου Λυγουριού “Ο Καββαδίας” παρουσίασε με επιτυχία την σπαρταριστή κωμωδία “Γουρούνι στο σακί” του Ζωρζ Φεϋντώ, παραγωγής 2017-2018.

Ύστερα από την εξαιρετική πρεμιέρα που πραγματοποιήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου 2017, ακολούθησαν έξι παραστάσεις που παρουσιάστηκαν στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Βασιλείου, στο Λυγουριό. Μία εκ των οποίων είχε ελεύθερη είσοδο καθώς έγινε σε συνεργασία με το Σύλλογο ” Μάνα” με σκοπό τη συλλογή τροφίμων.

- Advertisement -

Διανομή ρόλων

Πακαρέλ: Γιώργος Ξυπολιάς
Ντυφωσσέ: Γιάννης Λεβεντέλης
Λαντερνώ: Τάσος Μερκούρης
Λανουά Ντεβώ: Ιωάννα Αναστασοπούλου
Τιμπύρς: Τριαντάφυλλος Κρέτσης
Μάρθα: Ανδριάνα Αγγελοπούλου
Αμαντίν: Δήμητρα Καραφωτιά
Ζυλί: Μαρία Οψιμούλη

Σκηνοθεσία – Σκηνογραφία: Τριαντάφυλλος Κρέτσης
Κοστούμια: Θεατρική Ομάδα Καββαδία
Επιμέλεια κοστουμιών: Καίτη Σταυροπούλου
Φωτισμός – Μουσική επιμέλεια: Ίων Ξυπολιάς – Χρήστος Κοντογιαννόπουλος
Κατασκευή σκηνικού: Γιώργος Μαγκλάρης
Υποβολέας: Γιάννης Σαρρής (Ποθ.)

Λίγα λόγια για το έργο από τη Θεατρική Ομάδα…

Ένας εκπρόσωπος της αστικής τάξης του Παρισιού, για να ικανοποιήσει την ματαιοδοξία του, φιλοδοξεί να ανεβάσει στην Όπερα της Πόλης του Φωτός ένα δικό του έργο, εκμεταλλευόμενος ένα ανερχόμενο αστέρι της Όπερας και έτσι να περάσει στην αιωνιότητα. Όμως η φιλοδοξία και ο ενθουσιασμός τον τυφλώνουν και δε τον αφήνουν να εκτιμήσει σωστά την πραγματική κατάσταση.

Ο συγγραφέας Ζωρζ Φεϋντώ, που θεωρείται μετρ της φάρσας, με αυτό το έργο σαρκάζει τα μικροαστικά ήθη, τη σεμνοτυφία και την υποκρισία της παριζιάνικης αστικής τάξης του 19ου αιώνα. «Το γουρούνι στο σακί» είναι ένα έργο επίκαιρο που παντρεύει το λογικό με το παράλογο και καυτηριάζει την ανικανοποίητη ζωή μας.

Το έργο πρωτοανέβηκε στο Παρίσι, στα τέλη του 19ου αιώνα, με τεράστια επιτυχία.

Ευχαριστούμε το Δήμο Επιδαύρου για την παραχώρηση του χώρου, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν εθελοντικά στην πραγματοποίηση της παράστασης.

- Advertisement -

________________