“Μπογάνα” το παραδοσιακό αρνάκι της Αργολίδας

- Advertisement -

To πιo νόστιμο και μαλακό αρνί μπούτι που έχετε δοκιμάσει! Ενα πεντανόστιμο φαγητό απο την Αργολίδα  που θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας.

Η μπογάνα ή μπουγάνα είναι η γάστρα με το καπάκι που μπαίνει στη χόβολη. Αλλά μπορεί να γίνει και σε ταψί στην κουζίνα.
Υλικά
1 ½ κιλό μπούτι αρνίσιο
1 ½ κιλό πατάτες baby
4 σκ σκόρδο σπασμένες
500 γρ. ντομάτα κον κασέ (κονσέρβα)
χυμό από ένα λεμόνι
85 γρ. βούτυρο κομμένο σε κύβους
4 φύλλα δάφνης
5 κλ δεντρολίβανο
4-5 κσ ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι
 Εκτέλεση

Λαδώνουμε το μπούτι πολύ καλά και το αλατοπιπερώνουμε. Το τοποθετούμε μέσα σε ένα βαθύ ταψί ή γάστρα με καπάκι  και προσθέτουμε τις πατάτες, αφού τις λαδώσουμε και τις αλατοπιπερώσουμε.

- Advertisement -

Στη συνέχεια προσθέτουμε το λεμόνι, τις ντομάτες κον κασέ, το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης, το δεντρολίβανο και το βούτυρο. Σκεπάζουμε με μια λαδόκολλα και από πάνω βάζουμε αλουμινόχαρτο, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για δύο ώρες και την τελευταία μισή ώρα, ξεσκεπάζουμε το ταψί για να πάρει χρώμα το φαγητό. Μόλις ετοιμαστεί σερβίρουμε ζεστό.

tip: το δενδρολίβανο ειναι ο αδερφός του αρνιού, το κάνει να μη μυρίζει και αφήνει μια πολύ ωραία γεύση στο στόμα.

Photo Credit: Alexei Siozov for jenny.gr

- Advertisement -