Ναύπλιο: Ο Ν. Βούτσης στα εγκαίνια της έκθεσης για τον Καποδίστρια

- Advertisement -

Ξεκίνησε πριν λίγο η τελετή εγκαινίων της έκθεσης «Ιωάννης Καποδίστριας η πορεία του στο χρόνο» που γίνεται στο Ναύπλιο στο χώρο του Βουλευτικού.

- Advertisement -

Στην τελετή παρευρίσκεται ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νίκος Βούτσης.

Την έκθεση συνδιοργανώνουν η Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων, ο Δήμος Ναυπλιέων και το Ναυπλιακό Ίδρυμα «Ιωάννης Καποδίστριας».

Η έκθεση αποτελεί συνέχεια αυτής που παρουσιάζεται στο Μέγαρο της Βουλής, με θέμα «Ιωάννης Καποδίστριας: Η πορεία του στο χρόνο», η οποία εγκαινιάσθηκε τον Νοέμβριο του 2016, στο πλαίσιο του Αφιερωματικού έτους στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας.

Σε τοπικό επίπεδο εμπλουτίστηκε με τη συνεισφορά φορέων της πόλης του Ναυπλίου, όπως τα Αρχεία Αργολίδας (υπηρεσία των Γενικών Αρχείων του Κράτους), η Βιβλιοθήκη «Ο Παλαμήδης», το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα. Για τη μετάφραση στα αγγλικά συνέβαλαν ο Δήμος Ναυπλιέων και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδας του Πανεπιστημίου Harvard.

Ο Ιωάννης Καποδίστριας παραμένει και σήμερα επίκαιρος με τις μεγάλες πολιτικές και διπλωματικές ικανότητές του, την ανιδιοτέλειά του, τη μεγάλη συνεισφορά του στην Επανάσταση και την προσφορά του στην απελευθερωμένη χώρα.

Στην τελετή των εγκαινίων παρευρίσκονται ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, οι βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας, Γιάννης Ανδριανός και Γιάννης Μανιάτης, ο αντιπεριφερειάρχης Τάσσος Χειβιδόπουλος, ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο Στρατιωτικός διοικητής του ΚΕΜΧ Ευάγγελος Δημητρέλης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αργολίδας Βασίλης Αλεξόπουλος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

 

- Advertisement -

________________