Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης θα εγκαινιάσει την έκθεση για τον Ιωάννη Καποδίστρια στο Ναύπλιο

- Advertisement -

Aπο το πολιτικό γραφείο του Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αργολίδας Γιάννη Γκιόλα, ανακοινώθηκε ότι ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης θα επισκεφθεί την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου το Ναύπλιο,

όπου θα παραβρεθεί και θα εγκαινιάσει την έκθεση «Ιωάννης Καποδίστριας η πορεία του στο χρόνο» στις 6 μ.μ στο Βουλευτικό .

- Advertisement -

Την έκθεση συνδιοργανώνουν η Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων, ο Δήμος Ναυπλιέων και το Ναυπλιακό Ίδρυμα «Ιωάννης Καποδίστριας».

Η έκθεση αποτελεί συνέχεια αυτής που παρουσιάζεται στο Μέγαρο της Βουλής, με θέμα «Ιωάννης Καποδίστριας: Η πορεία του στο χρόνο», η οποία εγκαινιάσθηκε τον Νοέμβριο του 2016, στο πλαίσιο του Αφιερωματικού έτους στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας.

Σε τοπικό επίπεδο εμπλουτίστηκε με τη συνεισφορά φορέων της πόλης του Ναυπλίου, όπως τα Αρχεία Αργολίδας (υπηρεσία των Γενικών Αρχείων του Κράτους), η Βιβλιοθήκη «Ο Παλαμήδης», το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα. Για τη μετάφραση στα αγγλικά συνέβαλαν ο Δήμος Ναυπλιέων και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδας του Πανεπιστημίου Harvard.

Ο Ιωάννης Καποδίστριας παραμένει και σήμερα επίκαιρος με τις μεγάλες πολιτικές και διπλωματικές ικανότητές του, την ανιδιοτέλειά του, τη μεγάλη συνεισφορά του στην Επανάσταση και την προσφορά του στην απελευθερωμένη χώρα.

- Advertisement -

________________