Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑΚαταγγελία Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για Διευθυντή Δημοτικού Σχολείου

Καταγγελία Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για Διευθυντή Δημοτικού Σχολείου

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της την από 17/01/2018 ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Αρκαδίας,

καταγγέλλει τον Διευθυντή του 7ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης, γιατί ενώ τρεις (3) συνάδελφοι – εκπαιδευτικοί του σχολείου συμμετείχαν στη στάση εργασίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στις 15/1/18, από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου, αυτός τους όρισε ως «προσωπικό ασφαλείας» και τους ανέθεσε συγκεκριμένα καθήκοντα, ενώ βρίσκονταν σε στάση εργασίας.

Η ενέργεια αυτή του Διευθυντή είναι παράνομη, αυθαίρετη, καταχρηστική και δεν προβλέπεται από καμία διοικητική διαδικασία. Πού βρήκε ο συγκεκριμένος διευθυντής ότι προβλέπεται στην εκπαίδευση προσωπικό ασφαλείας και σε ποιον νόμο αναφέρεται ότι είναι αρμοδιότητά του να το ορίζει; Δεν γνωρίζει ότι ο απεργός κατοχυρώνεται απόλυτα από το Σύνταγμα και τον Ν. 1246/82 και δεν μπορεί κανείς να του αναθέτει καθήκοντα;

Η ενέργειά του αυτή αποτελεί, είτε άγνοια βασικής νομοθεσίας είτε συνειδητή απεργοσπαστική πράξη και γι’ αυτό είναι διπλά παράνομη και απολύτως απαράδεκτη. Σε κάθε περίπτωση συνιστά παράβαση καθήκοντος και υπέρβαση εξουσίας και εφόσον ο συγκεκριμένος διευθυντής δεν δώσει εξηγήσεις στον τοπικό σύλλογο, τότε θα προχωρήσουμε σε μέτρα που θα διασφαλίσουν ότι δεν θα επαναληφθούν τέτοια πρωτοφανή φαινόμενα.

Το δικαίωμα της απεργίας προστατεύεται από την ελληνική και διεθνή νομοθεσία και αναγνωρίζεται ρητά από το Ελληνικό Σύνταγμα, αλλά και τον χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΙΔΑΣ          ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΕΛΗΣ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ