ΝΤΑΒΟΣ: Ολοκληρώθηκε συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ

- Advertisement -

Η ελληνική πλευρά έχει επισημάνει ότι ο κ. Ζάεφ, από την πρώτη στιγμή, έχει δείξει μια διάθεση συνεννόησης και συμβολής στην αναζήτηση μιας κοινά αποδεκτής λύσης στο ονοματολογικό, σε αντίθεση με τον αλυτρωτισμό που εξέφρασαν οι προκάτοχοι του.

Από την Αθήνα αυτή η στάση κρίνεται ως θετική, παράλληλα, όμως, τονίζεται ότι μένει να φανεί και στην πράξη και εν προκειμένω στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, υπό τον διαπραγματευτή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

- Advertisement -

Xθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, δήλωσε ότι εφόσον υπάρξουν νέα δεδομένα από τη συνάντηση, η κυβέρνηση θα επιδιώξει κύκλο συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς για να τους ενημερώσει. «Θα πάρουμε και τις ανάλογες πρωτοβουλίες, έτσι ώστε να ενημερωθούν αρμοδίως όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν ξέρω ακριβώς ποια θα είναι, δεν έχει αποφασιστεί.

Παρ’ όλα αυτά, σας λέω ότι η κυβέρνηση προφανέστατα, εφόσον υπάρξει μία οποιαδήποτε εξέλιξη, θα πάρει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για τη δημιουργία της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης για την εξεύρεση λύσης», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Οπως σημειώνει η «Καθημερινή» στο σημερινό της φύλλο,«Οπως όλα δείχνουν, παραπέμποντας στην επομένη της συνάντησης των δύο πρωθυπουργών, το Μαξίμου επιθυμεί να αποκρούσει την κριτική που έχει δεχθεί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για μυστική διπλωματία και έλλειψη ενημέρωσης».

ΠΓΔΜ: Στις 31 Ιανουαρίου στα Σκόπια ο Μάθιου Νίμιτς

O διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας Μάθιου Νίμιτς θα ταξιδέψει στα Σκόπια στις 31 Ιανουαρίου, ενώ την 1η Φεβρουαρίου θα έχει συναντήσεις με την ηγεσία της ΠΓΔΜ σχετικά με τη δέσμη ιδεών που παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

- Advertisement -

________________