Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΔήμαρχοι, οι δημότες σας σας βλέπουν από το κινητό

Δήμαρχοι, οι δημότες σας σας βλέπουν από το κινητό

Στο 80% περίπου βρίσκεται στην Ελλάδα η κατανάλωση δεδομένων από το κινητό τηλέφωνο, ενώ η πορεία της κίνησης mobile data (κυκλοφορία δεδομένων μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας) εκτοξεύθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο το 3ο τρίμηνο του 2017, σε ύψη-ρεκόρ σε επίπεδο εξαετίας.

Συγκεκριμένα, το εξεταζόμενο διάστημα, η κίνηση mobile δεδομένων αυξήθηκε κατά 115% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, σε παγκόσμια βάση. Σύμφωνα με στοιχεία, που επικαλείται η εταιρεία Strategy Analytics σε σχετικό της report.

Οι αναλυτές της Strategy Analytics σχολιάζουν ότι τα “πακέτα” με απεριόριστα δεδομένα οδήγησαν στην επιτάχυνση της αύξησης της κυκλοφορίας δεδομένων.

Αυτό σημαίνει ότι ενώ η επικοινωνία των δήμων διαμορφώνεται από τα desktop PC μέσα στα δημαρχεία και στα Social Media χρειάζεται μεγάλη προσοχή διότι οι δημότες δεν βλέπουν τις αναρτήσεις σε διαμόρφωση μεγάλης οθόνης αλλά από την καθετοποιημένη διάταξη των κινητών. Κάτι τέτοιο πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη ως προς την εμφάνιση των δεδομένων για να είναι λειτουργικά και ευανάγνωστα.

Το μεγάλο δε ποσοστό μετάδοσης δεδομένων γίνεται από τα Social Media και με τεράστια άνοδο τον τελευταίο καιρό στο Instagram, ενώ το twitter θεωρείται πολύ πιο αποδοτικό για ανακοινώσεις από το Facebook αλλά με αρκετά λιγότερους χρήστες.

Πολύ σημαντικό στοιχείο στην έρευνα αποτελεί το γεγονός ότι τα περισσότερα site των δήμων (τα οποία γενικότερα έχουν πολύ μικρή απόδοση), δεν συνεργάζονται με κινητά τηλέφωνα και η ανίχνευση των πληροφοριών από αυτά μέσω κινητών είναι σχεδόν αδύνατη.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ