Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΛΑΚΩΝΙΑΠεριστατικό επίθεσης και τραμπουκισμού σε βάρος ανδρών της Θηροφυλακής

Περιστατικό επίθεσης και τραμπουκισμού σε βάρος ανδρών της Θηροφυλακής

Πρωτοφανές περιστατικό επίθεσης και τραμπουκισμού σε βάρος ανδρών της Θηροφυλακής κατά την άσκηση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες στην περιοχή της Λακωνίας.

Όλα ξεκίνησαν την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017 όταν ο Θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Τζώρτζης Αδάμ με περιοχή ευθύνης του Κυνηγετικού Συλλόγου Μολάου σε συνεργασία με τον θηροφύλακα του Συλλόγου Δεληγιάννη Γεώργιο κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στην περιοχή «Ρειχέας» εντόπισαν ένα αγροτικό όχημα να κινείται σε χωματόδρομο.

Οι θηροφύλακες στην προσπάθειά τους να ακολουθήσουν το ύποπτο όχημα μπήκαν σε αδιέξοδο και κάνοντας αναστροφή διαπίστωσαν ότι το όχημα ερχόταν προς το μέρος τους. Μάλιστα ανάψαν τον φάρο του υπηρεσιακού οχήματος τους προκειμένου να σταματήσει και να μην πέσει πάνω τους.

Το αγροτικό όχημα έκλεισε τον δρόμο και κατέβηκε ένα άτομο, το οποίο αναγνωρίστηκε στη συνέχεια από τους Θηροφύλακες, πλησίασε το υπηρεσιακό αυτοκίνητο της Θηροφυλακής και επιχείρησε να ανοίξει την πόρτα του οδηγού φωνάζοντας «Τι κάνεις εδώ» και απειλώντας ότι θα σκοτώσει τον οδηγό Θηροφύλακα. Στην συνέχεια έριξε τέσσερις – πέντε μπουνιές στο τζάμι του υπηρεσιακού οχήματος με αποτέλεσμα να το σπάσει τραυματίζοντας με τα θραύσματα τον Θηροφύλακα στο χέρι και στο πρόσωπο.

Ο δράστης αποχώρησε εξαπολύοντας απειλές κατά του θηροφύλακα λέγοντας «Θα σε σκοτώσω εάν ξαναέρθεις εδώ» και μπήκε στο αγροτικό όχημα, το έκανε στην άκρη και φωνάζοντας του είπε «Σήκω και φύγε». Οι Θηροφύλακες ενημέρωσαν άμεσα το Α.Τ. Μολάων και μετέβηκαν στο Νοσοκομείο Μολάων για τις πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν το δράση της επίθεσης στο πλαίσιο του αυτοφώρου ενώ υπεβλήθη μήνυση και η δικογραφία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα.

Ωστόσο το περιστατικό της επίθεσης δεν σταματά εδώ. Όταν την επόμενη ημέρα ο Θηροφύλακας πήγε στο νοσοκομείο για να λάβει την σχετική ιατρική γνωμάτευση, δέχτηκε και νέα επίθεση, αυτή τη φορά από τον αδελφό του δράστη ο οποίος του είχε στήσει καρτέρι έξω από το νοσοκομείο. Ο ανυποψίαστος θηροφύλακας δέχτηκε την επίθεση όταν μπήκε στο υπηρεσιακό όχημα, καθώς ο δράστης τού όρμησε, τον έπιασε από τον γιακά και τον χτυπούσε μπρος πίσω στο κάθισμα εξαπολύοντας ύβρεις και απειλές. Τελικά ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, όπως και ο αδελφός του.

Σε ανακοίνωσή της η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου καταδικάζει απερίφραστα τέτοιου είδους συμπεριφορές τραμπουκισμού και σε κάθε περίπτωση ζητά την απονομή της δικαιοσύνης και την παραδειγματική τιμωρία όσων θέτουν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα και την ζωή των Θηροφυλάκων κατά την άσκηση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων.

Sourceknf.gr
ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ