Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗΒορίδης και Κουμουτσάκος υπεύθυνοι για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ στην Πελοπόννησο

Βορίδης και Κουμουτσάκος υπεύθυνοι για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ στην Πελοπόννησο

Τομεάρχες στην Πελοπόννησο, με αρμοδιότητα να καταθέσουν και προτάσεις για τα πρόσωπα που θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, τόσο στις δημοτικές όσο και στις εθνικές εκλογές, ορίστηκαν οι βουλευτές Μάκης Βορίδης και Γιώργος Κουμουτσάκος.

Παράλληλα με τον ορισμό των τομεαρχών σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από την κυβέρνηση «να ξεκαθαρίσει την ακριβή ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών, καθώς και το εκλογικό σύστημα με το οποίο αυτές θα διεξαχθούν».

Στην εισήγησή του για τους τομεάρχες, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε χαρακτηριστικά για το εκλογικό σύστημα και την ημερομηνία των εκλογών: «Είναι αδιανόητο να μην γνωρίζουν ούτε τα κόμματα ούτε οι πολίτες τον ακριβή χρόνο που θα γίνουν οι εκλογές σε Δήμους και σε Περιφέρειες, μόνο και μόνο επειδή η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την αυτοδιοίκηση σαν ένα ακόμη παιχνίδι στις μικροκομματικές της επιδιώξεις.

Σε κάθε περίπτωση, θέλω να επαναλάβω το αυτονόητο: Εφόσον οι εθνικές εκλογές γίνουν εντός του 2018 και η Νέα Δημοκρατία είναι η επόμενη κυβέρνηση της χώρας, οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν μαζί με τις ευρωεκλογές τον Ιούνιο του 2019 -όπως ορίζει εξάλλου ο νόμος- και με το εκλογικό σύστημα το οποίο ισχύει σήμερα».

Σε άλλο απόσπασμα της εισήγησής του ο κ. Μητσότακης τόνισε: «Μια μεγάλη πρόκληση για το 2018 είναι η προσαρμογή του προγράμματός μας σε περιφερειακό, αλλά και σε τοπικό επίπεδο. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική δουλειά ενόψει των εθνικών εκλογών. Είναι, λοιπόν, πολύ σημαντικό να διαμορφώσουμε και ένα πρόγραμμα τοπικών προτεραιοτήτων, που θα υποστηρίξουν τον κεντρικό προγραμματικό μας λόγο. Αλλά και να εντοπίσουμε τους κατάλληλους πρεσβευτές αυτού του προγράμματος σε επίπεδο Περιφέρειας και Δήμου.

Και σε αυτή την προσπάθεια θέλω όλους τους τομεάρχες μας αρωγούς. Ο καθένας θα έχει τον δικό του ρόλο, αναλαμβάνοντας την πολιτική εποπτεία μιας περιφέρειας. Ο σκοπός είναι ο καλύτερος συντονισμός των δράσεων μας ενόψει εθνικών αλλά και δημοτικών εκλογών, η ανάδειξη νέων στελεχών, αλλά κυρίως η περαιτέρω εξειδίκευση των περιφερειακών και τοπικών μας προγραμμάτων».

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ