Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023
ΑρχικήΨΥΧΑΓΩΓΙΑΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑΈργα του Θεόφιλου σε έκθεση στο Ναύπλιο

Έργα του Θεόφιλου σε έκθεση στο Ναύπλιο

Έργα του Θεόφιλου σε έκθεση στο Ναύπλιο …

Η έκθεση «Ο ζωγράφος Θεόφιλος – Τα Έργα δημιουργούν το περιβάλλον τους», που παρουσιάζεται στον Εκθεσιακό Πολιτιστικό Χώρο της Alpha Bank, στο Ναύπλιο, από την 18 Ιανουαρίου, θα απευθύνεται και σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, για τα οποία σχεδιάσθηκε ειδικό εκπαιδευτικό έντυπο.

Η Έκθεση, εγκαινιάσθηκε τον Ιανουάριο 2017 και αποτελεί συνεργασία της Συλλογής Έργων Τέχνης της Alpha Bank με το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα.

Σκοπός της είναι να γνωρίσουν οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως, αλλά και το ευρύ κοινό, τη ζωή, το έργο και την εποχή του Θεόφιλου.

Το περιεχόμενο της Εκθέσεως, αναπτύσσεται με βάση επτά (7) από τα 24, συνολικά, έργα του Θεόφιλου που ανήκουν στη Συλλογή Έργων Τέχνης της Τραπέζης, τα οποία έχουν μετατραπεί σε ψηφιακές, τρισδιάστατες κατασκευές.

Επιπλέον, αντικείμενα που προέρχονται από τις συλλογές του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος, πλαισιώνουν κάθε κατασκευή, προκειμένου να δημιουργηθεί μία εικόνα για την εποχή του Θεόφιλου.

Η Έκθεση θα διαρκέσει έως και τον Μάιο 2019 και οι επισκέψεις πραγματοποιούνται μετά από συνεννόηση με την υπεύθυνη του Εκθεσιακού Πολιτιστικού Χώρου.

Ο εκθεσιακός χώρος της ALPHA BANK, βρίσκεται στην οδό Κωλέττη, στο παλιό Ναύπλιο, δίπλα στην πλατεία Συντάγματος.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας με την υπεύθυνη της έκθεσης κ. Ιωάννα Μαυριά είναι.. .: 275 209 6234, 210 326 2484

 

 

 

 

Sourceert.gr
ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ