Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΓια τρίτη συνεχόμενη χρονιά, θα εορταστούν τα Θεοφάνεια στην προκυμαία της Σμύρνης

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, θα εορταστούν τα Θεοφάνεια στην προκυμαία της Σμύρνης

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, θα εορταστούν τα Θεοφάνεια στην προκυμαία της Σμύρνης.

Μια μεγάλη μέρα για την Ορθοδοξία και για όσους Έλληνες έχουν απομείνει στην Σμύρνη θα είναι και τα φετινά Θεοφάνεια. Οι τουρκικές Αρχές έδωσαν την πολυπόθητη άδεια και έτσι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα γίνει ο καθαγιασμός των υδάτων στην προκυμαία της πόλης, από τον μητροπολίτη Βαρθολομαίο, τον πρώτο μετά τον εθνοϊερομάρτυρα μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσόστομο.

Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην προκυμαία της Σμύρνης και ο αγιασμός των υδάτων έγιναν το 2016 για πρώτη φορά μετά από την Καταστροφή του 1922.

Ο εορτασμός της λαμπρής ημέρας θα ξεκινήσει με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στο Ιερό Ναό του Αγίου Βουκόλου στις 8:30 (ώρα Τουρκίας, 7:30 ώρα Ελλάδας), χοροστατούντος του μητροπολίτη Σμύρνης. Η τελετή αγιασμού των υδάτων θα γίνει στις 13:30 (ώρα Τουρκίας, 12:30 ώρα Ελλάδας).

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο κ. Βαρθολομαίος θα ευλογήσει τη βασιλόπιτα του Ρωμαίικου Πνευματικού και Πολιτιστικού Συνδέσμου Σμύρνης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα που παραχωρήθηκε από το Δήμο Κονάκ, και θα συμμετέχουν δύο χορευτικοί σύλλογοι από τη Χίο, οι «Χίοι εν χορώ» και «Η Δάφνη».

Την Κυριακή στον Άγιο Βουκόλο θα τελεστεί και Θεία Λειτουργία για τα Χριστούγεννα με το ιουλιανό ημερολόγιο.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ