Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΕνωσιακό Γήπεδο: Πριν το δούμε, μάχη για τις κορδέλες… Εγώ το φτιάχνω...

Ενωσιακό Γήπεδο: Πριν το δούμε, μάχη για τις κορδέλες… Εγώ το φτιάχνω ο Τατούλης… Καλά κάνεις ο Μαντζούνης …Στον αέρα ο Σιδέρης

Πριν λίγες ημέρες, στις 29/12/17, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αλέξης Χαρίτσης υπέγραψε την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων τεσσάρων έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Μεταξύ αυτών η κατασκευή γηπέδου με βοηθητικούς χώρους στην Αργολίδα με ιδιοκτήτη την ΕΠΣΑ. Το συγκρότημα του γηπέδου θα είναι αξίας 1,4 εκατ. ευρώ και θα κατασκευαστεί στην περιοχή του Λάλουκα.

Δεν χωρά αμφιβολία ότι η κατασκευή ενός έργου, κάθε έργου, είναι απόλυτα θεμιτή και μάλιστα σε μια περίοδο ανυπαρξίας λόγω κρίσης έργων. Το συγκεκριμένο έργο μάλιστα, χρόνια τώρα αποτελούσε ένα στόχο για το Αργολικό ποδόσφαιρο. Όλοι οι παράγοντες του Αργολικού ποδοσφαίρου το επιζητούσαν και το επικαλούνταν σε κάθε ευκαιρία.

Το χαρμόσυνο όμως γεγονός της αναγγελίας της ένταξης του έργου που θα πληρώσει η Ευρώπη στο μεγαλύτερο ποσοστό και το αποδέχτηκε υπογράφοντας η κυβέρνηση, με ανακοίνωση του ο πρόεδρος της ΕΠΣΑ Αργολίδας κ. Βασίλης Σιδέρης προσπάθησε να το οικιοποιηθεί. Αυτός είπε ότι το έκανε.

Η πράξη αυτή του κ. Σιδέρη προκάλεσε κύμα αντιδράσεων που κατεύθυνση είχαν τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη και την εκ δεξιών του κα Νικολάκου. Η αντίδραση ήταν μάλιστα τόσο σφοδρή που ο περιφερειάρχης προσπάθησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους εκδίδοντας δική του ανακοίνωση και λέγοντας:

“Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο πολιτικό της πρόγραμμα στον εκσυγχρονισμό και στη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων άθλησης. 

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η κατασκευή του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου της ΕΠΣ Αργολίδας, τη χρηματοδότηση του οποίου εξασφάλισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης. 

Ο ίδιος άλλωστε έχει την αποκλειστική ευθύνη του σχεδιασμού και του προγραμματισμού της αναβάθμισης και της δημιουργίας χώρων άθλησης. 

Οποιαδήποτε άλλη ανακοίνωση για το θέμα αυτό είναι εκ του περισσού”.

Ο περιφερειάρχης δεν αφήνει περιθώρια πλέον στον κ. Σιδέρη να επικαλείται ότι η διοίκηση της οκτάμηνης ΕΠΣ Αργολίδας αποφάσισε ή κατασκευάζει το έργο. Ο Τατούλης δωρίζει στην ΕΠΣ ένα γήπεδο, του οποίου ο ίδιος φρόντισε και την χρηματοδότηση.  Αυτή είναι η αλήθεια.

Η ιστορία όμως της άλλης ημέρας της ένταξης του έργου έχει και επόμενες σελίδες.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΣ και αντίπαλος του κ. Σιδέρη, ο κ. Μαντζούνης με δική του ανακοίνωση χαιρετίζει και αυτός το έργο του οποίου την χρηματοδότηση εξασφάλισε ο κ. Τατούλης.

Ανέφερε συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του ο κ. Μαντζούνης:

Ένα έργο πνοής και ουσιαστικής σημασίας για το Αργολικό Ποδόσφαιρο, η κατασκευή του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου της ΕΠΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, παίρνει σάρκα και οστά μετά την ένταξη του στο Π.Δ.Ε. την οποία χρηματοδότηση του εξασφάλισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ Πέτρος Τατούλης, ο οποίος δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για την βελτίωση και την δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων στον τόπο μας, προς όφελος της νεολαίας και των Σωματείων.

Θα είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής που σκοπό έχει την αναβάθμιση των υποδομών και ιδιαίτερα του ποδοσφαίρου.

ΥΓ: Ελπίζω οι ΤΟΠΙΚΟΙ θεσμικοί αθλητικοί παράγοντες να αντιλαμβάνονται ότι ήδη βρισκόμαστε στο έτος 2018

Καλή χρονιά σε όλους, με υγεία
Ο Επικεφαλής
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΝΤΖΟΥΝΗΣ

Δεν χωρά αμφιβολία ότι ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή της υλοποίησης του έργου. Όπως είπαμε βρισκόμαστε στις πρώτες σελίδες του έργου. Η χρηματοδότηση εγκρίθηκε, αλλά το έργο δεν ξεκίνησε. Χιλιάδες έργα προαναγγέλονται ή ξεκινάνε στα χαρτιά, αλλά δεν υλοποιούνται. Για να δούμε ποια θα είναι η συνέχεια για αυτό το έργο και πόσο μακριά θα είναι…

Μην ξεχνάμε ότι έρχονται εκλογές. Περιφερειακές και εθνικές. Οι υποσχέσεις θα ανάψουν και πάλι και στα ψηφοδέλτια θα παιχτούν πολλές καραμπόλες. Που θα είναι ο Τατούλης, ο Σιδέρης και ο Μαντζούνης και τι αποφάσεις θα λάβει ο Μητσοτάκης;;; Θα είναι ο Τατούλης πάλι υποψήφιος με στήριξη ΝΔ;;; Στον συνδυασμό του θα έχει Σιδέρη ή Μαντζούνη;;;

Ας έχουμε υπομονή…

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ