Γ. Μανιάτης: «Χωρίς έκτακτη επιχορήγηση τα νοσοκομεία της Αργολίδας το 2017»

- Advertisement -

Γ. Μανιάτης: «Χωρίς έκτακτη επιχορήγηση τα νοσοκομεία της Αργολίδας το 2017» …

- Advertisement -

Ερώτηση κατέθεσε σήμερα στη Βουλή, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Γ. Μανιάτης προς τον Υπουργό Υγείας, κ Αν. Ξάνθο, ζητώντας απάντηση για την εξαίρεση των νοσοκομείων της Αργολίδας από την έκτακτη επιχορήγηση σε νοσοκομεία και ΔΥΠΕ για το έτος 2017, για τα κονδύλια που χορηγήθηκαν το έτος 2017 και για τον προγραμματισμό της Κυβέρνησης, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των νοσοκομείων της Αργολίδας σε εξοπλισμό και υποδομές.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:

«Κύριε Υπουργέ,

Πρόσφατα ανακοινώθηκε η έκτακτη επιχορήγηση που δόθηκε από το Υπουργείο σας προς νοσοκομεία και ΔΥΠΕ για το έτος 2017. Η έκτακτη αυτή επιχορήγηση δόθηκε προκειμένου να καλυφθούν οι πρόσθετες ανάγκες των νοσοκομείων σε εξοπλισμό και για να εκτελεστούν βελτιωτικά έργα υποδομών.

Από τον πίνακα των έκτακτων επιχορηγήσεων που δημοσιεύτηκε με τα ποσά που κατανεμήθηκαν σε νοσοκομεία και ΔΥΠΕ σε ολόκληρη τη χώρα, κανένα σχετικό κονδύλι δεν προβλέφθηκε για τις ανάγκες του νομού Αργολίδας, αν και τούτο είναι απολύτως αναγκαίο. Πολύ περισσότερο που τόσο οι κάτοικοι όσο και οι πολυπληθείς επισκέπτες του νομού βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με τις συνθήκες, που επικρατούν, και τις ελλείψεις σε εξοπλισμό και υποδομές στα νοσοκομεία της Αργολίδας.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Με ποια κριτήρια κατανεμήθηκε η έκτακτη επιχορήγηση και για ποιο λόγο εξαιρέθηκαν οι νοσοκομειακές μονάδες της Αργολίδας;

Ποιες από τις ανάγκες των νοσοκομειακών μονάδων Αργολίδας σε εξοπλισμό και υποδομές, που σας έχουν αναφερθεί υπηρεσιακώς, κρίθηκαν ως μη απαραίτητες προς ικανοποίηση, ποια σχετικά κονδύλια διατέθηκαν το έτος 2017 και ποιος είναι ο προγραμματισμός σας για την κάλυψη των υφιστάμενων αναγκών»;

 

 

 

 

- Advertisement -

________________