Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΤα νέα της Πελοποννήσου σε τίτλους

Τα νέα της Πελοποννήσου σε τίτλους

Τα νέα της Πελοποννήσου σε τίτλους …

* Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, χαιρετίζει με ικανοποίηση την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αδειοδότηση διαστημικών δραστηριοτήτων και τη σύσταση του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, ΕΛ.Δ.Ο.
Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, καθώς αποτελεί τη θεμελιώδη απαρχή για να συνταχθεί η χώρα με τις σύγχρονες και καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές της αεροδιαστημικής επιστήμης. Είναι το εργαλείο που θα δώσει τη δυνατότητα στη χώρα να αξιοποιήσει το τεχνολογικό μέρισμα που της αναλογεί σε διεθνές επίπεδο, σύμφωνα με τη στρατηγική της θέση.

* O Υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης, Ευάγγελος Αποστόλου, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Αργολίδας. Γιάννη Ανδριανού, για την αποζημίωση των ζημιών από τη χαλαζόπτωση της 16ης Νοεμβρίου στα Ίρια, τονίζει μεταξύ άλλων, ότι, “Το έργο των εξατομικευμένων εκτιμήσεων θα αρχίσει σύντομα. Στη συνέχεια, θα κοινοποιηθούν τα πορίσματα και θα ακολουθήσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους ασφαλιστικά ενήμερους παραγωγούς”.

* Να χρηματοδοτηθούν οι 300.000 αγρότες για μείωση 60% του ενεργειακού τους κόστους, ζητά με ερώτησή του προς τους αρμόδιους Υπουργούς ο Γιάννης Μανιάτης, σύμφωνα με νομοθετική διάταξη που προωθήθηκε επί θητείας του (Ν.4296/2014) κι έδινε τη δυνατότητα στους Τοπικούς και Γενικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ-ΓΟΕΒ) της χώρας, να εγκαταστήσουν Μονάδες Φωτοβολταϊκών Πάρκων ή άλλων μορφών ΑΠΕ, προκειμένου να μειώσουν το ενεργειακό κόστος άρδευσης κατά την παραγωγή των αγροτικών προϊόντων της χώρας μας. Ειδικά για την Αργολίδα, με βάση μελέτη που είχε εκπονηθεί το 2014, εκτιμήθηκε ότι το ποσό που πληρώνουν οι αγρότες που ανήκουν στους ΤΟΕΒ της Περιφερειακής Ενότητας μπορεί να μειωθεί κατά τουλάχιστον 600.000€ με την εφαρμογή της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης

* Στο πλαίσιο διεξαγωγής του 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Gaia Επιχειρείν, στην Θεσσαλονίκη, τον Νοέμβριο 2017, με κεντρικό θέμα «Καινοτομία & γνώση στον πρωτογενή τομέα: Απελευθερώνοντας τη δυναμική της υπαίθρου», στο οποίο ήταν ομιλητής για το 3ο workshop, έξυπνη εξειδίκευση, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα & Δασικής Πολιτικής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κ. Αθανάσιος Γκίκας, αναλύθηκε διεξοδικά η δυναμική αλλά και ο τρόπος αξιοποίησής της στον Πρωτογενή Τομέα της Περιφέρειας μας.
Κύριος τομέας προτεραιότητας που προκύπτει από την Έξυπνη Εξειδίκευση είναι ο Αγροδιατροφικός Τομέας που φυσικά αφορά άμεσα την Πελοπόννησο.

* Mετά από τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στο Επιμελητήριο Αργολίδας, στις 9 και 10 Δεκεμβρίου 2017, για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και μετά τη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, την 20η Δεκεμβρίου 2017, η σύνθεση της νέας επταμελούς Διοικητικής Επιτροπής έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Φώτιος Δαμούλος
Α΄ Αντιπρόεδρος: Κων/νος Γκαρκάσουλας
Β΄ Αντιπρόεδρος: Ανδρέας Κορολής
Γεν. Γραμματέας: Δημήτριος Καρράς
Οικ. Επόπτης: Εμμανουήλ Δανούσης
Υπεύθυνος ΓΕΜΗ & Εξυπηρέτησης Επ/σεων: Δημήτριος Μαγκλάρας
Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επ/σεων: Θεόδωρος Παπαθανασίου

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ