Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠροσάραξη πλοίου στη Μύκονο: Γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης των ναυτικών

Προσάραξη πλοίου στη Μύκονο: Γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης των ναυτικών

Προσάραξη πλοίου στη Μύκονο: Γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης των ναυτικών …

Νέα επιχείρηση απεγκλωβισμού του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «LITTLE SEYMA» με σημαία Παναμά που προσάραξε εχθές βράδυ στη νησίδα Τραγονήσι Μυκόνου βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα. Ελικόπτερο Chinook του 1ου Τάγματος Ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού, μεταφέρει αυτή την ώρα στην περιοχή κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, μαζί με τρεις βατραχανθρώπους, προκειμένου να παραλάβει τα 12 μέλη του πληρώματος που παραμένουν σε διασωστικό σκάφος κοντά στη βραχονησίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την προσάραξη στο πλοίο, με φορτίο 2.700 τόνων αλεύρι είχε αναχωρήσει από λιμάνι της Ρωσίας με προορισμό την Αμμόχωστο, καταγράφηκε μικρή εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιό του. Λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν το βράδυ της Παρασκευής στην θαλάσσια περιοχή, δεν μπόρεσε να προσεγγίσει πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος και ρυμουλκό. Στη νησίδα βρέθηκε και πλέει ακόμη η Φρεγάτα “Σαλαμίς” χωρίς ωστόσο να καταφέρει να παραλάβει τους ναυτικούς του φορτηγού πλοίου.

Λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας, οι ανεμοι έφταναν τους 40 κόμβους και επικρατούσε κυματισμός ύψους τριών μέτρων με αποτέλεσμα να αποβούν άκαρπες οι προσπάθειες για την διάσωση του πληρώματος που κατεβλήθησαν από το ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και του Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας που βρέθηκαν στο Τραγονήσι.

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ