Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣΟ δήμαρχος Υδρας Γιώργος Κουκουδάκης ζητά δρομολόγηση συμβατικού πλοίου για το νησί

Ο δήμαρχος Υδρας Γιώργος Κουκουδάκης ζητά δρομολόγηση συμβατικού πλοίου για το νησί

Με Αφορμή και τη Χθεσινή-Ταλαιπωρία του Κόσμου Ανάληψη Νέας Πρωτοβουλίας για την Υποβολή Αιτήματος για Δρομολόγηση Συμβατικού Πλοίου.

Χθες το βράδυ (22/12/2017) έζησα από κοντά ως επιβάτης την ταλαιπωρία του κόσμου με τις δύο διαδοχικές βλάβες των Ιπταμένων Δελφινιών που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν το δρομολόγιο από Πειραιά προς Πόρο, Ύδρα, Ερμιόνη, Σπέτσες και Πόρτο Χέλι. Την ίδια ώρα επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον εκπρόσωπο της εταιρείας κ. Τσάγκαρη και του μετέφερα το αίσθημα αγανάκτησης των επιβατών. Ζήτησα την εφαρμογή από την εταιρία την πολιτικής της γύρω από το θέματα αποζημιώσεων επιβατών καθώς και τη δρομολόγηση του Flying Cat 6 για την πραγματοποίηση του δρομολογίου. Η εταιρεία ανταποκρίθηκε.

Από τις αρχές Νοεμβρίου 2017 μαζί με τους Δημάρχους Πόρου και Σπετσών είχαμε επισημάνει το πρόβλημα των μηχανικών βλαβών των ιπταμένων δελφινιών με κοινή μας επιστολή προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας. Ακολούθησε συνάντηση με τον Υπουργό στις 8/11/2017 όπου έθεσα το θέμα της ανάγκης συνέχισης της δρομολόγησης πλοίων τύπου Καταμάραν και κατά τη διάρκεια του Χειμώνα και μετά δηλαδή τις 16/12/2017.

Αίτημα το οποίο έγινε δεκτό από την Hellenic Seaways. Επισήμανα επίσης την ανάγκη δρομολόγησης και συμβατικού πλοίου και ζήτησα από τον Υπουργό την παρέμβασή του.
Χωρίς καμία αμφιβολία είναι καλό είναι να γίνονται παρεμβάσεις από τους αιρετούς όλων των βαθμίδων για την επίλυση παρόμοιων ζητημάτων. Αυτές οι παρεμβάσεις δυστυχώς όμως αποδεικνύονται πυροσβεστικού χαρακτήρα. Για τους λόγους αυτούς θα ζητήσω μια νέα συνάντηση με τον Υπουργό όπου θα κληθούμε όλοι για να συζητήσουμε τους τρόπους δρομολόγησης συμβατικού πλοίου.

Και αυτή η Κυβέρνηση άλλωστε μας το είχε υποσχεθεί. Καλά Χριστούγεννα σε όλους.

Γεώργιος Κουκουδάκης

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ