Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΣοκ από τον θάνατο του Βασίλη Μπεσκένη, λίγες ώρες μετά τη βάπτιση...

Σοκ από τον θάνατο του Βασίλη Μπεσκένη, λίγες ώρες μετά τη βάπτιση του γιου του

Σοκ από τον θάνατο του Βασίλη Μπεσκένη, λίγες ώρες μετά τη βάπτιση του γιου του …

Μια πραγματικά άνιση μάχη, με τραγική κατάληξη, έδωσε ο δημοσιογράφος Βασίλης Μπεσκένης την Κυριακή το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δημοσιογράφος, λίγες ώρες μετά τη βάπτιση του γιου του το απόγευμα του Σαββάτου, ένιωσε έντονο πόνο στο στήθος και δυσφορία.

Αμέσως έφθασε στο σπίτι γιατρός, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα ο Βασίλης Μπεσκένης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Εκεί επί 45 λεπτά υποβλήθηκε σε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Ο δημοσιογράφος δεν τα κατάφερε, αφήνοντας την τελευταία του πνοή από καρδιακή ανακοπή, ξαφνική και απροσδόκητη απώλεια της λειτουργίας της καρδιάς δηλαδή.

Η είδηση του θανάτου του γνωστού δημοσιογράφου βύθισε στη θλίψη τους συναδέλφους του και όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν. Με μηνύματά τους στα social media δημοσιογράφοι και πολιτικοί εκφράζουν την οδύνη τους, ενώ ανακοινώσεις εξέδωσαν τα πολιτικά κόμματα αλλά και η ΕΣΗΕΑ.

Ο ΣΚΑΪ αποχαιρέτησε τον Βασίλη Μπεσκένη με την εξής ανάρτηση στον ιστότοπό του:

«Η οικογένεια του ΣΚΑΪ θρηνεί την ξαφνική απώλεια του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη σε ηλικία μόλις 43 ετών από καρδιακή ανακοπή.

Ο Βασίλης υπήρξε σημαντικό στέλεχος του ομίλου ΣΚΑΪ, με πολύχρονη παρουσία στο πολιτικό ρεπορτάζ, στην αρχισυνταξία δελτίων ειδήσεων και στον σχολιασμό στις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές του σταθμού.

Διακρινόταν για την επιμονή του στη διασταύρωση της είδησης και τις λεπτομέρειες που κρύβονταν πίσω απ’ αυτήν. Τον χαρακτήριζε η αναλυτική ικανότητα, η οξύνοια και η αφοσίωση στις αρχές της δημοσιογραφίας. Ευρυμαθής και πολυδιάστατη προσωπικότητα, ο Βασίλης ήταν αγαπητός στους συναδέλφους του και τον πολιτικό κόσμο. Ξεχώριζε για το φλεγματικό του χιούμορ, την αγάπη του για το διάβασμα και την ιστορία.

Η απώλεια για όλους τους συναδέλφους του στον ΣΚΑΪ είναι δυσβάσταχτη. Θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ο Βασίλης Μπεσκένης εργάστηκε επί χρόνια ως πολιτικός και κοινοβουλευτικός συντάκτης σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. Είχε σπουδάσει Δημοσιογραφία στο Εργαστήρι Δημοσιογραφίας, είχε πτυχίο Ευρωπαϊκού Πολιτισμού από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και ολοκλήρωνε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο πάνω στη Σύγχρονη Δημοσιογραφία. Ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού».

Ανακοίνωση για τον θάνατο του δημοσιογράφου εξέδωσε και η ΕΣΗΕΑ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με μεγάλη θλίψη ανακοινώνει τον ξαφνικό θάνατο του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη, ο οποίος απεβίωσε σήμερα, σε ηλικία 43 ετών.

Ο Βασίλης Μπεσκένης γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα. Αφού συμπλήρωσε τις λυκειακές του σπουδές φοίτησε σε ΙΕΚ Δημοσιογραφίας, ενώ αργότερα, απέκτησε πτυχίο Ευρωπαϊκού Πολιτισμού από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Το 1993 σε ηλικία μόλις 19 ετών αρχίζει τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», στο ελεύθερο ρεπορτάζ. Το 1999, παράλληλα με την απασχόλησή του στον «Ελεύθερο Τύπο», ξεκινά να εργάζεται και στο «Mega Channel», ενώ ήδη καλύπτει το πολιτικό ρεπορτάζ. Στην συνέχεια, εργάστηκε στην «ΕΡΤ» και στον «ΣΚΑΙ» μέχρι τον ξαφνικό θάνατό του. Στον «ΣΚΑΙ» ασχολήθηκε με το πολιτικό ρεπορτάζ, το σχολιασμό των γεγονότων και την αρχισυνταξία δελτίων ειδήσεων. Επίσης, είχε συνεργαστεί με πολλά περιοδικά.

Ο Βασίλης Μπεσκένης υπήρξε ένας συνάδελφος, ο οποίος υπηρέτησε την ελληνική δημοσιογραφία με ήθος, σεβασμό και ευπρέπεια. Ήταν παθιασμένος με το αντικείμενό του και εργάστηκε σκληρά και αποδοτικά για να καθιερωθεί και να διακριθεί. Πιστός στην δεοντολογία, κρατήθηκε μακριά από κραυγές και αφορισμούς, φροντίζοντας να παρέχει έγκυρη και τεκμηριωμένη ενημέρωση. Με τον τρόπο αυτό έγινε αποδεκτός και σεβαστός από όλους. Ο τραγικός θάνατός του, λίγες ώρες μετά τη βάπτιση του παιδιού του, κάνει τα λόγια φτωχά, καθώς δεν μπορούν να παρηγορήσουν κανέναν. Ο Βασίλης Μπεσκένης «έφυγε» για πάντα, αφήνει, όμως, πίσω του παρακαταθήκη ευπρέπειας, ευγένειας και επαγγελματισμού για τους νεώτερους συναδέλφους.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται την αγαπημένη του σύζυγο, τους συγγενείς και τους πολλούς φίλους και συναδέλφους του, οι οποίοι δεν πρόκειται να τον ξεχάσουν.

Οι λεπτομέρειες της κηδείας του αξέχαστου συναδέλφου θα γίνουν γνωστές με νεώτερη ανακοίνωση.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ».

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ