Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑποστόλου σε Ανδριανό για τις αποζημιώσεις των ζημιών που προκάλεσε η χαλαζόπτωση...

Αποστόλου σε Ανδριανό για τις αποζημιώσεις των ζημιών που προκάλεσε η χαλαζόπτωση της 8ης Νοεμβρίου στην Αργολίδα

Αποστόλου σε Ανδριανό για τις αποζημιώσεις των ζημιών που προκάλεσε η χαλαζόπτωση της 8ης Νοεμβρίου στην Αργολίδα …

Στην 1024/8-11- 2017 Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός με θέμα την πορεία αποζημίωσης των ζημιών που προκάλεσε η χαλαζόπτωση της 8ης Νοεμβρίου στο αργολικό πεδίο, απάντησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Αποστόλου.

Στην απάντηση του Υπουργού επισημαίνονται μεταξύ άλλων τα εξής:
“Όσον αφορά στις ζημιές που προξενήθηκαν από τη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στις 8 Νοεμβρίου του 2017 κυρίως σε εσπεριδοκαλλιέργειες, σε ελαιοκαλλιέργειες αλλά και σε κηπευτικά στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Άργους Μυκηνών της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, σημειώνεται ότι διενεργήθηκαν από τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ οι απαραίτητες επισημάνσεις, έγιναν αναγγελίες και υποβάλλονται δηλώσεις. Το έργο των εκτιμήσεων θα ξεκινήσει αμέσως μετά τη λήξη της 15ήμερης υποβολής των δηλώσεων. Στη συνέχεια θα κοινοποιηθούν τα πορίσματα και θα ακολουθήσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους ασφαλιστικά ενήμερους παραγωγούς.

Πλέον των ανωτέρω, πρέπει να αναφερθεί ότι ο ΕΛΓΑ, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, τις σύγχρονες ανάγκες, καθώς και την κλιματική αλλαγή που έχει προκύψει:

-Θα ξεκινήσει άμεσα τις απαιτούμενες διαδικασίες για την επικαιροποίηση της αναλογιστικής μελέτης, η οποία εκπονήθηκε το 2014, αλλά και για την εκπόνηση νέων επιμέρους αναλογιστικών μελετών, με σκοπό την ένταξη νέων κινδύνων στην ασφαλιστική του κάλυψη, υλοποιώντας ένα μόνιμο αίτημα του αγροτικού κόσμου.
-Θα προχωρήσει στη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει στον αγροτικό κόσμο. Για τον σκοπό αυτόν, καλεί τους ασφαλισμένους του, καθώς και τους φορείς, τις ομάδες και τις οργανώσεις αυτών, να υποβάλουν παρατηρήσεις και προτάσεις για τροποποιήσεις, βελτιώσεις, συμπληρώσεις του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία του ως ασφαλιστικού Οργανισμού, στην ηλεκτρονική διεύθυνση που αναφέρεται στην ιστοσελίδα www.elga.gr μέχρι το τέλος του 2017”.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ