Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑ🚒 Ναύπλιο: H Πυροσβεστική Υπηρεσία τίμησε τους Προστάτες της... (ΒΙΝΤΕΟ)

🚒 Ναύπλιο: H Πυροσβεστική Υπηρεσία τίμησε τους Προστάτες της… (ΒΙΝΤΕΟ)

Όπως κάθε χρόνο στις 17 Δεκεμβρίου οι Πυροσβέστες γιορτάζουν τους προστάτες τους  «Τρεις Παίδες εν Καμίνω».

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπλίου τίμησε τους προστάτες της , στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο , όπου τελέσθηκε αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου.

 

Παρευρέθηκαν στην κατανυκτική Θεία Λειτουργία ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου Βασίλης Αλεξόπουλος , εκπρόσωποι της Αστυνομίας, Στρατού, Πυροσβέστες και εν αποστρατεία μέλη.

«Στη μακρόχρονη πορεία προσφοράς του Πυροσβεστικού Σώματος στην αντιμετώπιση της ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ μαζί με το φιλότιμο του Έλληνα Πυροσβέστη ευτυχώς υπάρχει και το χέρι της ΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ για να αντισταθμίζει την υψηλή επικινδυνότητα και την έλλειψη των μέσων.

Η Πυρoσβεστική Οικογένεια σύμφωνα με την εθνική μας παράδοση όπου οργανωμένες επαγγελματικές ομάδες να βρίσκουν καταφύγιο προστασίας σε Αγίους που είχαν σχέση με την εργασία τους βρήκε στα πρόσωπα των «Αγίων Τριών Παίδων των εν τη Καμινω βληθέντων» τους ακοίμητους προστάτες που μεσιτεύουν διαρκώς στον Ύψιστο για την προστασία μας στη δύσκολη αναμέτρηση με τις παμφάγες φλόγες των πυρκαγιών.

Οι Άγιοι Τρεις Παίδες αναγνωρίζονται ως προστάτες Άγιοι του Πυροσβεστικού Σώματος και καθιερώνεται ως η επίσημη ημέρα δοξολογίας και εορτασμού του Πυροσβεστικού Σώματος».

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ