Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΕΥΡΩΠΗΠλωτό ποτάμι θα συνδέει τον Δούναβη με το Αιγαίο- Το εντυπωσιακό κατασκευαστικό...

Πλωτό ποτάμι θα συνδέει τον Δούναβη με το Αιγαίο- Το εντυπωσιακό κατασκευαστικό έργο

Πλωτό ποτάμι θα συνδέει τον Δούναβη με το Αιγαίο- Το εντυπωσιακό κατασκευαστικό έργο …

Πλωτό ποτάμι που θα συνδέει τον Δούναβη με τη Μεσόγειο, και συγκεκριμένα με το Αιγαίο πρόκειται να κατασκευαστεί στα Βαλκάνια.

Αυτό υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα Die Welt που κάνει λόγο για ένα εντυπωσιακό κατασκευαστικό έργο που θα υλοποιηθεί από την Ελλάδα, την ΠΓΔΜ και τη Σερβία.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται στα σχέδια για την κατασκευή πλωτού ποτάμιου διαδρόμου που θα συνδέει τον Δούναβη με τη Μεσόγειο και σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, “θα μπορούσε να αλλάξει τη γεωγραφία των Βαλκανίων”».

Στη συνέχεια τονίζει ότι «αναζητούνται επενδυτές για την κάλυψη του υψηλού κόστους» του πλωτού διαδρόμου ο οποίος θα εκβάλλει στον Θερμαϊκό Κόλπο δυτικά της Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα στο συγκεκριμένο έργο αναφέρεται και το γερμανικό ειδησεογραφικό δίκτυο Ν-ΤV. Όπως γράφει: «ένα φιλόδοξο κατασκευαστικό εγχείρημα συναρπάζει πολιτικούς στα Βαλκάνια: Έλληνες, Σκοπιανοί και Σέρβοι θέλουν να διανοίξουν ένα κανάλι ναυσιπλοΐας, το οποίο πρόκειται να συνδέει τον Δούναβη με τη Μεσόγειο. Το οραματικό σχέδιο θα μπορούσε να αλλάξει για πάντα ολόκληρη την περιοχή».

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για ένα έργο ιστορικών διαστάσεων που θα βοηθούσε στην οικονομνική ανάπτυξη των Βαλκανίων.

 

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ