Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣ"Έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα" άρθρο της Σόνιας Τάνταρου – Κρίγγου

“Έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα” άρθρο της Σόνιας Τάνταρου – Κρίγγου

Στις 16 και 17 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο αποτελεί την φυσική συνέχεια και το επιστέγασμα μίας σειράς ουσιαστικών προσυνεδριακών εκδηλώσεων, που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία και ενδιαφέρουσα θεματολογία σε διάφορες περιοχές της χώρας μας.

Θα είναι ένα συνέδριο Αρχών και Θέσεων. Αρχές και θέσεις που προέκυψαν μέσα από μια γόνιμη διαδικασία διαλόγου με την κοινωνία αλλά και με ειδικούς και εξειδικευμένους επιστήμονες. Το 11ο Συνέδριο αποτελεί άλλο ένα βήμα προς τα μπροστά διότι σε αυτό θα παρουσιασθεί το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για την Ελλάδα του αύριο. Με έναν καθαρό στόχο. Να δείξουμε ότι είμαστε έτοιμοι. Έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα, όπως είναι και το σύνθημα του συνεδρίου μας.

Στο συνέδριο θα είμαι παρούσα και θα το παρακολουθήσω με μεγάλο ενδιαφέρον γιατί είμαι βεβαία, όπως έχει καταδειχθεί και από την προσυνεδριακή διαδικασία, ότι θα δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα που βασανίζουν όλους μας.
Ως μητέρα, θέλω να ακούσω πώς θα γίνουν καλύτερα τα σχολεία και πανεπιστήμια για τα παιδιά μας. Πώς θα εξασφαλιστούν θέσεις για όλα τα παιδιά σε βρεφικούς και νηπιακούς σταθμούς. Πώς θα μπορέσουμε να σταματήσουμε να στέλνουμε επιστήμονες μετανάστες και πώς θα επιστρέψουν όλοι όσοι έφυγαν τα τελευταία χρόνια.
Ως μαχόμενη δικηγόρος, που γνωρίζω τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι επιχειρήσεις και οι πολίτες, θέλω να ακούσω πώς θα αντιμετωπισθούν η υπερφορολόγηση, οι αυξημένες εισφορές, τα κόκκινα δάνεια, οι πλειστηριασμοί, η αυξημένη εγκληματικότητα και η γραφειοκρατία.

Ως κάτοικος της Αργολίδας, ενός τόπου με μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες, που συνδυάζει φυσικές ομορφιές, ιστορία, πολιτισμό, αγροτική παραγωγή, τοπική επιχειρηματικότητα, θέλω να ακούσω το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για την χώρα, με το οποίο μπορεί να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο και ο νομός μας φέρνοντας έσοδα και θέσεις εργασίας για τους κατοίκους του και τους ανθρώπους που δεν έχουν δουλειά.

Ως ενεργός πολίτης, συμμετέχοντας ενεργά και σε πολλούς συλλόγους του νομού μας, που θεωρεί ότι το κράτος πρέπει να στηρίζει τους πιο αδύναμους, θέλω να ακούσω πώς θα αντιμετωπισθούν την επόμενη μέρα προβλήματα όπως η κατάσταση στα νοσοκομεία, η ταλαιπωρία για τους ηλικιωμένους στα ραντεβού με ιατρούς, η αύξηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και η αντιμετώπιση της ανεργίας για τα νέα παιδιά.

Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη πολιτική δύναμη που έχει απαντήσεις σε όλα τα ανωτέρω. Τα προσυνέδρια του κόμματος έδωσαν μια πολύ καλή πρόγευση των θέσεων του κόμματος και έγινε πολύ σοβαρή προγραμματική και όχι μόνο προετοιμασία. Η μέχρι σήμερα πορεία έδειξε ότι η Νέα Δημοκρατία διδάσκεται, εξελίσσεται, εκσυγχρονίζει την λειτουργία της, ανανεώνεται σε πρόσωπα και ιδέες.

Ίσως δεν γίνονται όλα στο βαθμό που θα θέλαμε, αλλά σίγουρα γίνονται βήματα μπροστά που κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει. Η πολιτική αυτή αποδίδει, καθώς σε όλες τις έρευνες κοινής γνώμης η Νέα Δημοκρατία έχει ένα πολύ μεγάλο προβάδισμα και έχει εδραιωθεί η πεποίθηση ότι αποτελεί την μόνη λύση για αλλαγή της σημερινής κατάστασης. Η επιτυχία γι’ αυτό ανήκει σε όλα τα μέλη και στελέχη της παράταξης.

Αλλά, χωρίς αμφιβολία, ο μεγαλύτερος έπαινος ανήκει στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που ηγείται αυτής της μεγάλης προσπάθειας. Μια προσπάθεια που συνεχίζεται κάθε μέρα, καθώς ούτε οι συνθήκες ούτε και ο ίδιος ο Πρόεδρος δεν επιτρέπει να εφησυχάσουμε.
Απέναντι σε μια Κυβέρνηση που άλλα υποσχέθηκε και άλλα έκανε, που απέτυχε να δώσει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών και κρατάει τη χώρα βαλτωμένη, η Νέα Δημοκρατία έρχεται να δείξει ότι υπάρχει άλλος δρόμος για την ανάπτυξη και την ευημερία των πολιτών.

Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν . Με σχέδιο και όραμα μπορούμε να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των Ελλήνων. Μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα γιατί το οφείλουμε σε εμάς αλλά κυρίως στα παιδιά μας.

Της Σόνιας Τάνταρου – Κρίγγου
Δικηγόρου
Διαπιστευμένης Διαμεσολαβήτριας ΥΔΔΑΔ
Μέλους των Τομέων Οικονομίας και Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης της Ν.Δ.
Πολιτικού Στελέχους της Νέας Δημοκρατίας

σχετικό άρθρο:

“Κυριάκος Μητσοτάκης: Πρόταση Ανάπτυξης και Κοινωνικής Συνοχής” άρθρο της Σόνιας Τάνταρου – Κρίγγου
ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ