Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑΗ Μεικτή Χορωδία «Τελέσιλλα» συμμετείχε στο Φεστιβάλ Χορωδίας Νίκαιας

Η Μεικτή Χορωδία «Τελέσιλλα» συμμετείχε στο Φεστιβάλ Χορωδίας Νίκαιας

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 η Μεικτή Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Άργους «Τελέσιλλα» έλαβε μέρος στην εκδήλωση-φεστιβάλ της ιστορικής χορωδίας Νίκαιας στον χώρο του Αμφιθεάτρου του Φιλολογικού Συλλόγου Νίκαιας.

Την ίδια μέρα, μαζί με την ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ, συμμετείχαν το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο της Χορωδίας Νίκαιας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Γεράσιμου Κασφίκη, η Χορωδία Διονύσου «Σεμέλη» με μαέστρο τον κ. Ματθαίο Λεγάκη και οι Τροβαδούροι-Αρχιτραγουδιστές Ι.Χ. Νίκαιας με μαέστρο τον κ. Μιχάλη Κοκκίνη.

Η παρουσία της «Τελέσιλλας» ήταν εξαιρετική, καθ` ομολογία όλων. Ο Πρόεδρος Χορωδιών Ελλάδας, κ. Αντ. Οικονόμου επαίνεσε τη χορωδία μας και έκανε ιδιαίτερα σχόλια για τις φωνές των χορωδών. Ο μαέστρος της Χορωδίας, κ. Γιάννης Κόντης, φανερά συγκινημένος, παρέλαβε την αναμνηστική πλακέτα του φεστιβάλ, ενώ η γραμματέας του συλλόγου, κ. Γεωργία Κατσώνα, προσέφερε το δικό μας «δώρο» στον πρόεδρο της Χορωδίας Νίκαιας.

Η βραδιά εξελίχθηκε, όπως πάντα στα χορωδιακά φεστιβάλ, σε μια γιορτή τραγουδιού, χορού και όμορφων στιγμών με τους χορωδούς να πρωτοστατούν!

Τα λόγια του κ. Μιχάλη Κοκκίνη ήταν ό,τι πήραμε μαζί μας όλοι οι χορωδοί φεύγοντας από την αίθουσα : «και…πάμε να τραγουδήσουμε μαζί τους. Πάμε να ταξιδέψουμε με τη μουσική τους. Ας κεντήσουμε ένα όνειρο μαζί τους. Ας φύγουμε στο σύμπαν! Πού ξέρεις το ταξίδι μπορεί να μας ενώσει όσο χρειάζεται για να κάνουμε τον κόσμο πιο καλό!»

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ