Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΓΥΝΑΙΚΑΤα τρόφιμα που σας κάνουν να πεινάτε -Σαλάτες και χυμοί

Τα τρόφιμα που σας κάνουν να πεινάτε -Σαλάτες και χυμοί

Υπάρχουν κάποιες ημέρες που νιώθετε συνεχώς πεινασμένοι. Τι και εάν έχετε φάει ή τσιμπήσει κάτι, το αίσθημα αυτό δεν φεύγει.

Εχετε σκεφτεί πως γι’ αυτή τη διαρκή πείνα, ίσως φταίνε τα τρόφιμα που τρώτε; Δηλαδή, να σας κάνει να πεινάτε, αυτό που μόλις φάγατε;

Κι όμως μπορεί να συμβεί και το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αποφεύγετε τα παρακάτω τρόφιμα ή να αλλάξετε τον τρόπο που τα καταναλώνετε:

Σαλάτες
Οι σαλάτες με φυλλώδη πράσινα λαχανικά μπορεί να κάνει το στομάχι σας να γουργουρίσει πιο γρήγορα. Αντί, λοιπόν, να φάτε μια σαλάτα μόνο με μαρούλι, ρόκα και σπανάκι, επιλέξτε να προσθέστε κινόα, γλυκοπατάτα ή πρωτεΐνη για να μην πεινάσετε.

Χυμοί
Οι χυμοί έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και περιορισμένη ποσότητα φυτικών ινών ή πρωτεϊνών, που σας κάνουν να αισθάνεστε πλήρεις.

Ενας συσκευασμένος χυμός μπορεί να έχει αρκετές θερμίδες, ωστόσο, μην νομίζετε πως να τις «πίνετε», σας αφήνει το ίδιο αίσθημα πληρότητας με την κατανάλωση στερεών τροφών.

Αλκοόλ
Το αλκοόλ κάνει τους περισσότερους ανθρώπους να θέλουν να φάνε. Ερευνα δείχνει πως το αλκοόλ φέρνει τον εγκέφαλό μας σε κατάσταση πείνας, αυξάνοντας την όρεξη. Γι’ αυτό και το «βρώμικο» είναι μια πολύ καλή ιδέα μετά από μερικά ποτά.

σχετικά άρθρα:

Βάλε στη διατροφή σου το πράσινο τσάι, όπως η Jennifer Aniston

Διατροφή ή γυμναστική: Τι είναι καλύτερο αν θέλω να χάσω βάρος;

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ