Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΥΠΟΛΟΙΠΟΣ ΚΟΣΜΟΣΜετασεισμοί από την πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας - Μετακινήθηκε ο φλοιός...

Μετασεισμοί από την πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας – Μετακινήθηκε ο φλοιός της Γης

Μετασεισμοί από την πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας – Μετακινήθηκε ο φλοιός της Γης …

Δύο μικρές δονήσεις που έγιναν αισθητές το Σάββατο (09/12), από τη Βόρεια Κορέα, ήταν πιθανότατα μετασεισμοί από την ισχυρή πυρηνική δοκιμή που έκανε η Πιονγιάνγκ στις αρχές Σεπτεμβρίου, δήλωσε αξιωματούχος της Γεωλογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ
Οι μετασεισμοί ήταν μεγέθους 2,9 και 2,4 Ρίχτερ σύμφωνα με το USGS και τον Lassina Zerbo, του οργανισμού για τον τερματισμό των πυρηνικών δοκιμών, με έδρα τη Βιέννη. Σε ανάρτηση στο Twitter ο Zerbo έγραψε ότι αναλυτές επιβεβαίωσαν ότι η δραστηριότητα αυτή ήταν τεκτονική.

Σύμφωνα με το Reuters, αξιωματούχος του USGS δήλωσε ότι οι δονήσεις ήταν κοντά στην περιοχή όπου η Βόρεια Κορέα έκανε την έκτη και μεγαλύτερη υπόγεια πυρηνική δοκιμή της στις 3 Σεπτεμβρίου. «Είναι πιθανότατα γεγονότα εκτόνωσης από την έκτη πυρηνική δοκιμή», δήλωσε ο αξιωματούχος. «Οταν έχεις μία ισχυρή πυρηνική δοκιμή, αυτή μετακινεί τον φλοιό της Γης στην περιοχή και παίρνει λίγο καιρό για να υποχωρήσει πλήρως. Είχαμε αρκετά τέτοια γεγονότα μετά την έκτη πυρηνική δοκιμή», συμπλήρωσε.
Η Πιονγιάνγκ είχε δηλώσει τον Σεπτέμβριο ότι έκανε δοκιμή με βόμβα υδρογόνου και ειδικοί εκτίμησαν ότι ήταν 10 φορές πιο ισχυρή από την αμερικανική ατομική βόμβα στη Χιροσίμα, το 1945.

Από τότε, μία σειρά σεισμών έχει κάνει τους ειδικούς να υποψιάζονται ότι η δοκιμή μπορεί να έβλαψε την ορεινή τοποθεσία στην οποία η Β. Κορέα κάνει όλες τις πυρηνικές δοκιμές. Η υπηρεσία πληροφοριών της Νότιας Κορέας είχε ενημερώσει τους βουλευτές της χώρας τον Οκτώβριο ότι μπορεί η Πιονγιάνγκ να ετοιμάζει δύο ακόμη τούνελ εκεί.

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ