Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΚΟΡΙΝΘΙΑΜάριος Μαρινάκος "Δευτέρα πρωί ξεκινάει μια μεγάλη μάχη για να σπάσει το...

Μάριος Μαρινάκος “Δευτέρα πρωί ξεκινάει μια μεγάλη μάχη για να σπάσει το απόστημα της ΔΕΥΑ Κορίνθου”

Εξηγώ: Η Κόρινθος υδροδοτείται από το σύστημα της Στυμφαλίας (σύστημα λιμνών).

Τώρα, που είναι χειμώνας, η περιοχή της Στυμφαλίας παρουσιάζει ιστορικά (στοιχεία από το 1961) τα μεγαλύτερα ποσοστά βροχόπτωσης, ακριβώς τούτο το μήνα (Δεκέμβριος).
Η λίμνη έχει τόσο νερό, ώστε ήδη μέρος αυτού διατίθεται συσκευασμένο και πωλείται στο εμπόριο (νερό ΥΑΣ).
Και τέλος, η λίμνη πρόσφατα αποκαταστάθηκε και αφαιρέθηκαν τα καλάμια (με Ευρωπαϊκά κονδύλια) ώστε να βελτιωθεί η όψη και η συστηματική λειτουργία της.

Έτσι, η υδροδότηση στην πόλη της Κορίνθου γίνεται αδιάλειπτα (24 ώρες ημερησίως και 7 ημέρες εβδομαδιαίως επί 365 ημέρες κάθε χρόνο), και μάλιστα με τεράστιες ποσότητες νερού και με ιδιαίτερα αυξημένη πίεση.

Όμως, στα Εξαμίλια (6 χλμ από το κέντρο της Κορίνθου) και στην Ξυλοκέριζα (8 χλμ από το κέντρο της Κορίνθου) δεν έχουμε νερό ούτε σταγόνα.

Μετά από προσωπική τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον υπεύθυνο Διευθυντή της ΔΕΥΑΚ, κο Καραμαλή, ο τελευταίος ισχυρίζεται ότι το φαινόμενο οφείλεται
α) σε ανεπάρκεια νερού και
β) σε χαμηλή στάθμη υδάτων, λόγω της οποίας το νερό δήθεν δεν μπορεί να ανέβει από την πόλη της; Κορίνθου, προς τα δημοτικά διαμερίσματα Εξαμιλίων και Ξυλοκέριζας.

Αλλά λέει ψέματα, διότι:
α) Όλως τυχαίως η ανεπάρκεια εμφανίζεται ΠΑΝΤΑ τα Σαββατοκύριακα. Αποτέλεσμα είναι ότι το νερό κόβεται εντελώς τα Σαββατοκύριακα και η διακοπή μπορεί να διαρκέσει έως και εβδομάδες.

β) Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΚ, η περιοχή των Εξαμιλίων και της Ξυλοκέριζας υδροδοτείται από υδατοδεξαμενή που βρίσκεται στην περιοχή “Πεδίο Βολής” ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

Συνεπώς, η υψομετρική διαφορά δεν θα έπρεπε να παίζει κανένα ρόλο, αφού η δεξαμενή βρίσκεται σε χαμηλό ύψος, στο οποίο ήδη το νερό τρέχει κανονικά.

Τότε, τι συμβαίνει;

Η εξήγηση είναι απλή:

Οι κύριοι κύριοι της ΔΕΥΑΚ και του Δήμου Κορινθίων, κάθε Παρασκευή, την ώρα που τελειώνει το ωράριό τους, ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ΤΗΣ ΥΔΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΟΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΥΔΡΟΔΟΤΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ.

Κι έτσι τα δημοτικά διαμερίσματα μένουν να υδροδοτούνται από μια υδατοδεξαμενή όλη κι όλη. Με όσο νερό έχει αυτή, τη στιγμή που την αποσυνδέουν από το υπόλοιπο δίκτυο.

Αν το νερό εξαντληθεί τότε…περαστικά στους κατοίκους. Βλέπετε, εδώ μένουμε λίγοι και οι ψήφοι μας δεν κρίνουν τις εκλογές σε αντίθεση με την πόλη, που οι ψήφοι είναι χιλιάδες…

Επειδή αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.
Επειδή οι ευθύνες τους έχουν ονοματεπώνυμο και θα αποδοθούν.
Επειδή η έκθεση σε κίνδυνο (υγείας και υγιεινής), η παράβαση καθήκοντος, η κατάχρηση εξουσίας, η προσβολή της αξιοπρέπειας και της προσωπικότητας εκάστου εξ ημών είναι εγκλήματα που τιμωρούνται κατά τις διατάξεις του κοινού ποινικού δικαίου.
Επειδή τα παραπάνω εγκλήματα τελούνται κατ’ εξακολούθηση και για αυτά συντρέχουν ήδη οι προϋποθέσεις κίνησης της αυτόφωρης διαδικασίας.

ΚΑΛΩ όλες και όλους όσοι είναι κάτοικοι του Δήμου Κορινθίων και επιθυμούν να συμμετέχουν σε
ΜΥΝΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ
εναντίον

α) Του Δημάρχου Κορινθίων, κου Αλέξανδρου Πνευματικού
β) Του Διευθυντή της ΔΕΥΑΚ, κου Αντωνίου Καραμαλή και
γ) Του Προϊσταμένου Δικτύων Ύδρευσης και Αποχέτευσης της ΔΕΥΑ Κορίνθου, κου Νικολάου Κανατσούλη,

από Δευτέρα πρωί, να επικοινωνήσουν με το δικηγορικό μου γραφείο (οδός Κολιάτσου, αριθμός 40, 4ος όροφος, τηλ: 2741029900) για να χορηγήσουν τα στοιχεία τους και να συμπεριληφθούν στη μηνυτήρια αναφορά που θα συνταχθεί.

Διευκρινίζω δημοσίως ότι:
α) Δεν θα υπάρξει η παραμικρή οικονομική επιβάρυνση για την συμμετοχή οποιασδήποτε και οποιουδήποτε. Ως δικηγόρος, θα καλύψω εγώ τα κόστη της διαδικασίας και μέχρι την έκδοση τελεσίδικης και αμετάκλητης απόφασης επί της άνω μηνυτήριας αναφοράς.

β) Απαιτείται μόνο η πρωτότυπη υπογραφή σας επί του κειμένου της μηνυτήριας αναφοράς. Η αναφορά θα κατατεθεί την Τρίτη το πρωί στην Εισαγγελία Πλημ/κων Κορίνθου.

Είναι ώρα να μπει μια τάξη.
Η ανοχή τελείωσε.
Και μαζί της θα τελειώσουν και οι οιονεί οίκοι ανοχής στους οποίους μετατράπηκαν οι δημοτικές υπηρεσίες.

Μάριος Μαρινάκος

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ