Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΤρεις συλλήψεις για παράνομη διανομή σήματος συνδρομητικών καναλιών

Τρεις συλλήψεις για παράνομη διανομή σήματος συνδρομητικών καναλιών

Όπως ανακοινώθηκε από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, η υπόθεση αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Β. Ελλάδος για την πάταξη της «πειρατείας».

Αστυνομικοί της συγκεκριμένης υπηρεσίας, εντόπισαν αρχικά αγγελία σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, όπου χρήστης διαφήμιζε και διέθετε παράνομα σε τρίτους, με το αζημίωτο, προστατευόμενα συνδρομητικά κανάλια.

Από την ψηφιακή και διαδικτυακή έρευνα των αστυνομικών ταυτοποιήθηκαν τρεις νόμιμες συνδέσεις με συνδρομητικό κανάλι, το περιεχόμενο των οποίων αναμεταδιδόταν παράνομα, έναντι αμοιβής. Όπως διαπιστώθηκε, αυτές οι συνδρομές ανήκαν στους τρεις συλληφθέντες.

Κατά τη διάρκεια αστυνομικής εφόδου στα σπίτια τους επιβεβαιώθηκε η παράνομη αναμετάδοση του περιεχομένου των συνδέσεων-συνδρομών, ενώ κατασχέθηκε ψηφιακός δέκτης, τροποποιημένος και προγραμματισμένος, ώστε μέσω αυτού να επιτυγχάνεται η παράνομη θέαση και άλλων συνδρομητικών προγραμμάτων.

Σύμφωνα με τη σχηματισθείσα δικογραφία, τη διαχείριση των συνδέσεων είχε αναλάβει ο 46χρονος, κάτοικος της αλλοδαπής, που διαφεύγει της σύλληψης.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια Εισαγγελία.

Sourceskai.gr
ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ