Μπ. Αντωνιάδης: Ο Δήμος Ναυπλιέων χρειάζεται ένα σοβαρό έργο κατά της διάβρωσης των ακτών …(ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει πολλά χρόνια τώρα ο δήμος Ναυπλίου είναι αυτό της διάβρωσης των ακτών του.

- Advertisement -

 

Το θέμα είναι φυσικά του δήμου, αλλά μάλλον επειδή δεν αφορά την πόλη του Ναυπλίου, αλλά τον συνενωμένο με το Ναύπλιο δήμο της Ασίνης ελέω Καλλικράτη, έχει περιέλθει σε δεύτερη μοίρα. Οι ακτές του Τολού, της Πλάκας Δρεπάνου, της Κάντιας και των Ιρίων θελουν προστασία.

Συσκέψεις έχουν γίνει πολλές. Κάποια μάλιστα οδήγησε σε συμφωνία για παραγγελία σχετικής μελέτης. Τι όμως απέγινε αυτή; Πληρώθηκε και έμεινε σε κάποιο συρτάρι; Δεν έχει πληρωθεί και δεν ολοκληρώθηκε ποτέ; Κάποτε ο δήμος πρέπει να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο και συσικά να ενημερωθούν και οι σύλλογοι και οι κπάτοικοι της περιοχής. Το θέμα αφορά κατοίκους πολλών χωριών και ακτές μήκους περισσότερων των 20 χιλιομέτρων.

Αν πάλι τα χρήματα που χρειάζονται είναι πάρα πολλά, αφού θα χρειαστούν κυματοθραύστες ή βύθιση εξεδρών, ή ακόμη και δημιουργία εξεδρών -νησιών όπως είχε ακουστεί ας γίνει μια κινητοποίηση περισσότερων φορέων ώστε το όποιο έργο να μπει σύντομα σε κάποιο ΕΣΠΑ. Τα χρήματα όλο και περικόπτονται. Αν δεν γίνει κάτι άμεσα, ίσως δεν θα μπορέσει να γίνει ποτέ πια στο μέλλον.

Για το τι έγινε στην Πλάκα Δρεπάνου πρόσφατα και το τι πρέπει να γίνει μίλησε στην κάμερα του ΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑ TV ο δημοτικός σύμβουλος Ναυπλιέων και επί χρόνια ασχολούμενος με το θέμα κ. Μπάμπης Αντωνιάδης. Ακούστε σε αυτή την ανάρτηση τι είπε στον Μιχάλη Καζά.

 

Καταστροφές στην παραλία Πλάκα Δρεπάνου
Καταστροφές στην παραλία Πλάκα Δρεπάνου
Καταστροφές στην παραλία Πλάκα Δρεπάνου
Καταστροφές στην παραλία Πλάκα Δρεπάνου

 

- Advertisement -

________________