Τάσος Λάμπρου : Η μόνιμη σύγχυση και ταραχή του Δημάρχου Ερμιονίδας είναι επικίνδυνη για τον τόπο μας

- Advertisement -

Τάσος Λάμπρου : Η μόνιμη σύγχυση και ταραχή του Δημάρχου Ερμιονίδας είναι επικίνδυνη για τον τόπο μας

- Advertisement -

(Δελτίο Τύπου Δημοτικής Παράταξης του Δήμου Ερμιονίδας)

Αγαπητοί συνδημότισσες και συνδημότες,

Για να γίνει η ανάρτηση μιας Απόφασης του Δημάρχου Ερμιονίδας στην Ιστοσελίδα της Διαύγειας του Υπουργείου Εσωτερικών, υπάρχουν τρία στάδια.

Καταρχήν κάποιος υπάλληλος ή αιρετός του Δήμου Ερμιονίδας πρέπει να συντάξει το κείμενο της απόφασης, έπειτα αυτή η απόφαση πρέπει υποχρεωτικά να υπογραφεί από τον Δήμαρχο Ερμιονίδας και τέλος κάποιος υπάλληλος του Δήμου, εξουσιοδοτημένος με ειδικούς κωδικούς να αναρτήσει την απόφαση στην Ιστοσελίδα της Διαύγειας.

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, θέλοντας να διώξει από πάνω του κάθε προσωπική και πολιτική ευθύνη, ισχυρίζεται ότι αυτός δεν έχει υπογράψει την Απόφαση 737/4-12-2017 και ότι αυτή αναρτήθηκε στην Διαύγεια ανυπόγραφη, λόγω λάθους μιας υπαλλήλου του Δήμου.

Και εδώ προκύπτουν δύο σοβαρότατα θέματα.

Το πρώτο, είναι ότι ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής παραδέχεται ότι έχει χάσει τον έλεγχο της λειτουργίας, της οργάνωσης και της διοίκησης του Δήμου, αφού ο κάθε υπάλληλος μπορεί ανεξέλεγκτα να αναρτά στην Ιστοσελίδα της Διαύγειας του Υπουργείου Εσωτερικών, ό,τι θέλει και μάλιστα κείμενα τα οποία δεν συνοδεύονται από τις απαραίτητες από τον Νόμο υπογραφές.

Και θέλοντας να καλύψει την ανικανότητά του και την αδυναμία του να διοικήσει τον Δήμο Ερμιονίδας, προσπαθεί να μεταφέρει τις ευθύνες του στους υπαλλήλους, γυρνώντας μας πίσω, σε άλλες πολύ παλιές εποχές, όπου οι τότε απλοί και αγράμματοι Κοινοτάρχες για να δικαιολογηθούν έλεγαν: «δεν φταίω εγώ, με εξηπάτησε ο γραμματεύς μου».

Το δεύτερο θέμα είναι ότι ο Δήμαρχος Ερμιονίδας δεν μας αποκάλυψε τον συντάκτη αυτής της κατάπτυστης απόφασης, η οποία προσέβαλλε το θρησκευτικό συναίσθημα των πιστών, δυσφήμισε τον Δήμο Ερμιονίδας και μας έκανε διεθνώς ρεζίλι.

Και επειδή είμαι σίγουρος ότι αποκλείεται ο συντάκτης αυτού του κατάπτυστου και γελοίου κειμένου να είναι κάποιος υπάλληλος του Δήμου Ερμιονίδας, εφόσον εγώ, γέννημα θρέμμα της περιοχής, είμαι σε θέση να γνωρίζω πολύ καλά το ήθος και την εμπειρία όλων των υπαλλήλων του Δήμου μας, καλώ τον Δήμαρχο να μας αποκαλύψει τον συντάκτη αυτού του λιβελογραφήματος.

Και τον ερωτώ ευθέως:

Μήπως Δήμαρχε Σφυρή αυτή η κατάπτυστη και γελοία απόφαση έφτασε στον Δήμο Ερμιονίδας προερχόμενη από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Δημοτικού Συμβούλου της παράταξής σου, υπεύθυνου για την Τουριστική Προβολή του Δήμου μας;;;

Και λόγω της μεγάλης σοβαρότητας του θέματος, απαιτώ μια άμεση απάντηση στο ερώτημά μου!!!

Το χειρότερο της υπόθεσης, είναι ότι ο Δήμαρχος Ερμιονίδας αντί να τσακιστεί να ανακαλέσει από την Ιστοσελίδα της Διαύγειας την Απόφαση 737/4-12-2017, αμέσως μόλις του επισήμανα το λάθος, αυτός την άφησε εκεί, να μας δυσφημεί και να μας κάνει παγκοσμίως ρεζίλι για πάνω από 24 ώρες και την ανακάλεσε με την ησυχία του, χωρίς καμία βιασύνη, το μεσημέρι της επόμενης μέρας και αφού πρώτα δέχθηκε παρέμβαση από την Εκκλησία.

Αντί αυτού προτίμησε το απόγευμα της ίδιας μέρας να συμμετάσχει σε σχετική με το θέμα συζήτηση στο facebook, όπου ευρισκόμενος σε πλήρη σύγχυση και ταραχή, θέλοντας να απαντήσει σε διαμαρτυρίες δημοτών, εκτοξεύει εναντίον μου, με το γνωστό κατινίστικο και γκεμπελίστικο ύφος του, λάσπη και συκοφαντίες.

Παραθέτω στους Δημότες της Ερμιονίδας τμήμα της εν λόγω συζήτησης, για να καμαρώσουν το ύφος, το ήθος και τον χαρακτήρα του ανθρώπου που εξέλεξαν στην θέση του Δημάρχου Ερμιονίδας:


Και καλώ τον Δήμαρχο Ερμιονίδας, «τα ανθρωπάκια και τα λαμόγια της πολιτικής ζωής του τόπου» στα οποία αναφέρεται, να ψάξει να τα βρει στον περίγυρό του και όχι στην Αντιπολίτευση.

Βέβαια παρατηρώντας τις ανορθογραφίες του, τα συντακτικά λάθη του και τις ακατανόμαστες φράσεις που έχω υπογραμμίσει με κόκκινο χρώμα, διαπιστώνω ότι μοιάζουν αρκετά με το κείμενο της κατάπτυστης και γελοίας Απόφασης 737/4-12-2017.

Και αναρωτιέμαι μήπως, λέω ….. μήπως Δήμαρχε Δημήτρη Σφυρή, είσαι εσύ ο συντάκτης της εν λόγω απόφασης;;;

Τώρα όσον αφορά το είδος της Αντιπολίτευσης που σου κάνω, δεν είσαι εσύ ο αρμόδιος να το κρίνεις. Οι μόνοι που μπορούν να το κρίνουν είναι οι Δημότες της Ερμιονίδας.

Ένα πράγμα μόνο θα σου πω.

Όσο εσύ είσαι χύμα, σκόρπιος και ανοργάνωτος, έχοντας χάσει κάθε έλεγχο της λειτουργίας και της οργάνωσης του Δήμου, εγώ θα είμαι εδώ για να σε ελέγχω και να προστατεύω τα συμφέροντα της Ερμιονίδας.

Διότι εάν δεν σου είχα επισημάνει αυτό το σοβαρότατο λάθος, αυτή η γελοία και κατάπτυστη απόφαση θα ήταν αναρτημένη μέχρι σήμερα στην Διαύγεια και θα συνέχιζε να δυσφημεί και να κάνει διεθνώς ρεζίλι τον Δήμο Ερμιονίδας.

Επίσης ένα άλλο σοβαρό ζήτημα που προκύπτει σε αυτή την υπόθεση, είναι με ποια λογική αναθέτει ο Δήμος Ερμιονίδας φωτογράφιση αξίας 2.000€ σε ξένο φωτογράφο, ενώ στην Ερμιονίδα υπάρχουν άριστοι ντόπιοι επαγγελματίες φωτογράφοι που θα μπορούσαν να κάνουν αυτή την εργασία που περιγράφεται στην εν λόγω απόφαση, ενδεχομένως και με πολύ λιγότερα χρήματα.

Δηλαδή στην πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία που ζούμε σήμερα, δεν θα έπρεπε ο Δήμος Ερμιονίδας να προτιμάει τους ντόπιους επαγγελματίες, για να τονώσει την τοπική οικονομία;;

Πήρε άραγε ο Δήμος Ερμιονίδας προσφορές για την εν λόγω εργασία από ντόπιους φωτογράφους;;

Μια άλλη απορία που γεννάται είναι με ποια λογική και με ποια κριτήρια επιλέγονται κάποιες επιχειρήσεις να διαφημισθούν και να προβληθούν φωτογραφικά από την σελίδα του Δήμου Ερμιονίδας και κάποιες άλλες αποκλείονται;

Επίσης οι τοποθεσίες των περιοχών της Ερμιονίδας που επιλέχθηκαν για φωτογράφιση και προβολή, προήλθαν κατόπιν προτάσεων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων ή η επιλογή τους έγινε αυθαίρετα;

Διότι διαπιστώνω πως από τις φωτογραφίες απουσιάζουν το Ηλιόκαστρο και το Λουκαΐτι και επίσης δεν έχουν φωτογραφηθεί περιοχές του Δήμου Ερμιονίδας άπειρου φυσικού κάλλους όπως π.χ. το Καταφύκι και τα Παπούλια στους Φούρνους.

Τελειώνοντας Δημήτρη Σφυρή, θέλω να σου πω ότι έπιασες πάτο και είσαι επικίνδυνος για τον τόπο. Βρίσκεσαι σε διαρκή σύγχυση και ταραχή, έχασες κάθε έλεγχο στην λειτουργία, στην οργάνωση και στην διοίκηση του Δήμου Ερμιονίδας, στα Δημοτικά Συμβούλια η παράταξή σου εκπροσωπείται μόνιμα από μονοψήφιο αριθμό Δημοτικών Συμβούλων, έχασες έτοιμα δημοπρατημένα έργα που βρήκες από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και η θητεία σου χαρακτηρίζεται από πλήρη ανυπαρξία έργου.

Για το καλό του τόπου μας, σε καλώ να παραιτηθείς άμεσα από το αξίωμα του Δημάρχου Ερμιονίδας, διαφορετικά για ενάμιση χρόνο ακόμα ο Δήμος Ερμιονίδας θα συνεχίσει να ζει καταστάσεις μιζέριας, παράνομων χαρατσιών, ανυπαρξίας έργου, απαξίωσης και γελοιοποίησης.

Για τη Δημοτική Παράταξη

«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»

Ο επικεφαλής

Τάσος Γ. Λάμπρου

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας

 

 

 

 

- Advertisement -
 

________________