Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΚΟΡΙΝΘΙΑΠροσπάθειες για την άμεση λειτουργία του αρχαιολογικού μουσείου Νεμέας

Προσπάθειες για την άμεση λειτουργία του αρχαιολογικού μουσείου Νεμέας

Προσπάθειες για την άμεση λειτουργία του αρχαιολογικού μουσείου Νεμέας…

Η εξασφάλιση και η ενίσχυση της λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Νεμέας, αποτέλεσε όλο το προηγούμενο διάστημα ένα ζήτημα που απασχόλησε επανειλημμένα τους Βουλευτές Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι προέβησαν σε μια σειρά από παρεμβάσεις και ενέργειες προς την κατεύθυνση αυτή.

Συγκεκριμένα, ήδη από πέρυσι, οι βουλευτές είχαν συνυπογράψει και καταθέσει Ερώτηση (409/23.11.2016), ζητώντας από το Υπουργείο Πολιτισμού τη «Στελέχωση Αρχαιολογικών Χώρων και Μουσείων». Επίσης στην πρόσφατη συνάντηση της Μ. Θελερίτη και του Γ. Ψυχογιού με την Υπουργό Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, ζήτησαν – μεταξύ άλλων – να εξασφαλιστεί η λειτουργία του Μουσείου της Νεμέας, με εποχικούς και μόνιμους φύλακες. Υπήρξε επίσης σχετική επικοινωνία και με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορίνθου, Παναγιώτα Κασσίμη.

Προς τον σκοπό αυτό, το Υπουργείο Πολιτισμού, ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες την πρόσληψη 400 ατόμων πανελλαδικά, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (εποχικοί υπάλληλοι), ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες στους αρχαιολογικούς χώρους ανά την επικράτεια. Από αυτές τις προσλήψεις, 10 άτομα αντιστοιχούν στην Κορινθία, τα οποία θα καλύψουν επαρκώς και την έλλειψη προσωπικού που εντοπίζεται στο Μουσείο της Νεμέας. Οι βουλευτές ενημέρωσαν το Υπουργείο και για τις επιστολές του Συλλόγου για την Αναβίωση των Νέμεων Αγώνων σχετικά με τη λειτουργία του Μουσείου.

Με βάση τα παραπάνω, το Αρχαιολογικό Μουσείο Νεμέας, θα επαναλειτουργήσει το αργότερο στις αρχές του νέου έτους, όταν και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης των εποχικών υπαλλήλων μέσω ΑΣΕΠ.

Η προσπάθεια για την εύρυθμη λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων της Κορινθίας συνεχίζεται με στόχο πέραν των εποχικών, η κάλυψη των θέσεων να γίνει και με μόνιμο προσωπικό.

 

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ