Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΟ Γιάννης Καλλιάνος για την ψυχρή εισβολή και τα χιόνια

Ο Γιάννης Καλλιάνος για την ψυχρή εισβολή και τα χιόνια

Ο Γιάννης Καλλιάνος για την ψυχρή εισβολή και τα χιόνια…

Σε ανάρτηση του ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος αναφέρει τα προγνωστικά για τα χιόνια και το ψύχος των ημερών.

“Με το φόβο να μη εκτεθώ, θα μπορούσα να μην δώσω υψόμετρα χιονόπτωσης (στο χθεσινό δελτίο καιρού του Έψιλον) για σήμερα το πρωί στην Αττική και απλά να πω : «λίγα χιόνια στα ορεινά»

Επίσης, θα μπορούσα να πω : «ελάχιστη πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές στα βορειοανατολικά νωρίς το πρωί»
Ακόμη, θα μπορούσα να αναφέρω ότι απλώς θα «αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια»
Όμως, δεν ήθελα να σταθώ σε γενικότητες. Ανέφερα ότι νωρίς το πρωί της Τετάρτης θα χιονίσει εξασθενημένα κατά βάση στα ανατολικά και βόρεια πάνω από τα 650 μέτρα και στα πιο χαμηλά υψόμετρα θα βρέξει ασθενώς, και εν συνεχεία θα επικρατήσει ο ήλιος, όπως και συνέβη με απόλυτη ακρίβεια.

Επίσης, κάποιοι ανέφεραν ότι δεν θα ήταν και κάτι το αξιόλογο αυτή η ψυχρή εισβολή, δηλαδή ήταν κάτι το φυσιολογικό για την εποχή. Συμφωνώ! Δεν ήταν κάτι το ακραίο.

Όμως χιόνισε σε περιοχές της δυτικής και ανατολικής Μακεδονίας ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα αλλά και σε νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, χιόνισε στην ευρύτερη κορυφογραμμή της Πίνδου κυρίως στα ορεινά (από τη δυτική Μακεδονία μέχρι και την κεντρική Στερεά), χιόνισε στα κεντρικά και βορειοανατολικά ορεινά της Πελοποννήσου, χιόνισε πάνω από τα 650 μέτρα στην Αττική, χιόνισε πάνω από τα 650 μέτρα στην Εύβοια, χιόνισε και αρκετά πυκνά πάνω από τα 1000 μέτρα μέχρι και στην Κρήτη.

Όσο για τις θερμοκρασίες, σήμερα το πρωί σημειώθηκαν οι εξής ελάχιστες :
Χ/Κ Παρνασσού : -14°C (η χαμηλότερη στη χώρα)
Μαυρολιθάρι Φωκίδας : -8°C
Περτούλι : -6°C
Άγιος Παύλος Ημαθίας : -6°C
Καρπενήσι : -5°C
Βλάστη Κοζάνης : -5°C
Πάρνηθα : -5°C
Φλώρινα : -4°C
Βυτίνα Αρκαδίας : -4°C
Τυρια Ιωαννίνων : -4°C
Παρανέστι Δράμας : -4°C
Μέτσοβο : -3°C
και στις 2 μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας :
Αθήνα : Παπάγου και Κηφισιά : 3°C
Θεσσαλονίκη (κέντρο) : 4°C

Αυτά τα ολίγα σε ότι αφορά στην ψυχρή εισβολή (δεν μίλησε κανείς για χιονιά αλλά ούτε και για ψύχος και απορώ γιατί ειπώθηκε) και τις περιοχές που χιόνισε, που και αυτές τις ξέρατε 2 ημέρες πριν από τους χάρτες που σας είχα επισυνάψει.

Δεν ευλογώ τα γένια μου με το παραπάνω status και το γνωρίζετε πολύ καλά αυτό, απλά όταν καταφέρνω μετά από πολύωρες εκτιμήσεις, προγνώσεις και αναλύσεις να “δαμάσω τον καιρό”, νομίζω ότι έχω πετύχει στο απόλυτο αυτό για το οποίο εργάζομαι και πόσο μάλλον όταν ενημερώνω δημόσια τους Έλληνες πολίτες και επομένως δεν θα με κάλυπταν οι γενικότητες ή οι λανθασμένες κάθε τόσο εκτιμήσεις.
Την καλημέρα μου και την αγάπη μου. “

ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΡΗ ΕΙΣΒΟΛΗ

Με το φόβο να μη εκτεθώ, θα μπορούσα να μην δώσω υψόμετρα χιονόπτωσης (στο χθεσινό δελτίο καιρού του Έψιλον) για σήμερα το πρωί στην Αττική και απλά να πω : «λίγα χιόνια στα ορεινά»Επίσης, θα μπορούσα να πω : «ελάχιστη πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές στα βορειοανατολικά νωρίς το πρωί»Ακόμη, θα μπορούσα να αναφέρω ότι απλώς θα «αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια»Όμως, δεν ήθελα να σταθώ σε γενικότητες. Ανέφερα ότι νωρίς το πρωί της Τετάρτης θα χιονίσει εξασθενημένα κατά βάση στα ανατολικά και βόρεια πάνω από τα 650 μέτρα και στα πιο χαμηλά υψόμετρα θα βρέξει ασθενώς, και εν συνεχεία θα επικρατήσει ο ήλιος, όπως και συνέβη με απόλυτη ακρίβεια.Επίσης, κάποιοι ανέφεραν ότι δεν θα ήταν και κάτι το αξιόλογο αυτή η ψυχρή εισβολή, δηλαδή ήταν κάτι το φυσιολογικό για την εποχή. Συμφωνώ! Δεν ήταν κάτι το ακραίο. Όμως χιόνισε σε περιοχές της δυτικής και ανατολικής Μακεδονίας ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα αλλά και σε νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, χιόνισε στην ευρύτερη κορυφογραμμή της Πίνδου κυρίως στα ορεινά (από τη δυτική Μακεδονία μέχρι και την κεντρική Στερεά), χιόνισε στα κεντρικά και βορειοανατολικά ορεινά της Πελοποννήσου, χιόνισε πάνω από τα 650 μέτρα στην Αττική, χιόνισε πάνω από τα 650 μέτρα στην Εύβοια, χιόνισε και αρκετά πυκνά πάνω από τα 1000 μέτρα μέχρι και στην Κρήτη.Όσο για τις θερμοκρασίες, σήμερα το πρωί σημειώθηκαν οι εξής ελάχιστες : Χ/Κ Παρνασσού : -14°C (η χαμηλότερη στη χώρα)Μαυρολιθάρι Φωκίδας : -8°CΠερτούλι : -6°CΆγιος Παύλος Ημαθίας : -6°CΚαρπενήσι : -5°CΒλάστη Κοζάνης : -5°CΠάρνηθα : -5°CΦλώρινα : -4°CΒυτίνα Αρκαδίας : -4°CΤυρια Ιωαννίνων : -4°CΠαρανέστι Δράμας : -4°CΜέτσοβο : -3°Cκαι στις 2 μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας :Αθήνα : Παπάγου και Κηφισιά : 3°CΘεσσαλονίκη (κέντρο) : 4°C Αυτά τα ολίγα σε ότι αφορά στην ψυχρή εισβολή (δεν μίλησε κανείς για χιονιά αλλά ούτε και για ψύχος και απορώ γιατί ειπώθηκε) και τις περιοχές που χιόνισε, που και αυτές τις ξέρατε 2 ημέρες πριν από τους χάρτες που σας είχα επισυνάψει.Δεν ευλογώ τα γένια μου με το παραπάνω status και το γνωρίζετε πολύ καλά αυτό, απλά όταν καταφέρνω μετά από πολύωρες εκτιμήσεις, προγνώσεις και αναλύσεις να "δαμάσω τον καιρό", νομίζω ότι έχω πετύχει στο απόλυτο αυτό για το οποίο εργάζομαι και πόσο μάλλον όταν ενημερώνω δημόσια τους Έλληνες πολίτες και επομένως δεν θα με κάλυπταν οι γενικότητες ή οι λανθασμένες κάθε τόσο εκτιμήσεις.Την καλημέρα μου και την αγάπη μου.

Gepostet von Γιάννης Καλλιάνος – Giannis Kallianos am Mittwoch, 6. Dezember 2017

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ