Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑΣτα 12,2 εκατ. ευρώ το τεχνικό πρόγραμμα Δήμου Τρίπολης

Στα 12,2 εκατ. ευρώ το τεχνικό πρόγραμμα Δήμου Τρίπολης

Στα 12,2 εκατ. ευρώ το τεχνικό πρόγραμμα Δήμου Τρίπολης …

Μετά από μία έντονη και πολύωρη συζήτηση, εγκρίθηκε, χθες βράδυ, απ’ το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου της Τρίπολης, το γενικό σύνολο του τεχνικού προγράμματος, ύψους 12.211.497,33 ευρώ, για το νέο έτος.

Το σχέδιο του τεχνικού προγράμματος 2018, της διεύθυνσης προγραμματισμού και ανάπτυξης, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και με απόντα τον δήμαρχο, Δημήτρη Παυλή.

Το ψήφισαν οι παρόντες σύμβουλοι της πλειοψηφικής παράταξης, ενώ άλλες παρατάξεις δήλωσαν «κατά», άλλες απείχαν και άλλες αποχώρησαν. Όλες μαζί, το…κατακεραύνωσαν και το κατέκριναν. Συγχρόνως, σχολίασαν (αρνητικά) και την απουσία του δημάρχου.

Την εισήγηση του προγράμματος πραγματοποίησε η αρμόδια αντιδήμαρχος, κ. Νατάσα Δάλκου.

Σύμφωνα με αυτό, οι πιστώσεις από ΣΑΤΑ 2017 ανέρχονται στις 772.710,00 ευρώ, οι ελάχιστες πιστώσεις για τις Δημοτικές Ενότητες είναι της τάξεως των 618.168,00 ευρώ, ενώ για τα συνεχιζόμενα έργα και τις εξελισσόμενες μελέτες, θα δοθούν 3.285.578,51 ευρώ.

Το πρόγραμμα, παρουσιάζει για τα νέα έργα και τις νέες μελέτες, διαθέσιμα ποσά της τάξεως των 6.817.672,59 ευρώ, ενώ για τις απαλλοτριώσεις προβλέπονται 2.108.246,23 ευρώ.

Το σχέδιο του προγράμματος, αναφέρει χρηματικά ποσά για απαλλοτριώσεις, για ολοκλήρωση πολεοδομικού σχεδιασμού, για έργα αποκατάστασης δρόμων, για βελτιώσεις και διανοίξεις οδών και πεζοδρομίων, για βελτιώσεις της αγροτικής οδοποιίας, για αθλητικά έργα, για έργα ανάπλασης κοινοχρήστων χώρων, για επεκτάσεις ηλεκτροφωτισμού, για εγγειοβελτιωτικά έργα, για βελτίωση δημοτικών κτιριακών δομών (π.χ. Ματζουνείου κτιρίου), για βελτίωση σχολικών μονάδων, για χρηματοδότηση σύνταξης μελετών για την ωρίμανση έργων που είναι να ενταχθούν σε χρηματοδοτικά προγράμματα ΕΣΠΑ.

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ