Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣΜε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία επαναλειτούργησε μετά την ανακαίνιση του ο Ιερός Ναός...

Με Πανηγυρική Θεία Λειτουργία επαναλειτούργησε μετά την ανακαίνιση του ο Ιερός Ναός Υπαπαντής του Χριστού Ύδρας

Η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ.

Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία που ιερούργησε ο Σεβασμιότατος Ποιμενάρχης μας συλλειτούργησαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πανοσ. Αρχιμανδρίτης και Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Θεόδωρος Θεοδοσίου και ο Ιερολογιώτατος Αρχιδιάκονος της Μητροπόλεως μας π. Νεκτάριος Δαρδανός.

Ο Σεβασμιότατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Εφραίμ στην ομιλία του αναφέρθηκε στο έργο ανακαίνισης που συντελέστηκε ευχαρίστησε όλους όσους συνέτειναν και βοήθησαν στην επιτυχία του έργου ανακαίνισης και ειδικά τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Θεόδωρο Θεοδοσίου.

Στη συνέχεια ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης και Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Θεόδωρος Θεοδοσίου ευχαρίστησε άπαντες τους ευλαβείς ενορίτες, τους δωρητές και υποστηρικτές του ενοριακού έργου, τους ευλαβείς πιστούς που εργάστηκαν αφιλοκερδώς και τους φίλους της ενορίας για την βοήθεια στην εκπλήρωση του έργου της ανακαίνισης του Ιερού Ναού και όπως τόνισε είναι μια μέρα γεμάτη ομορφιά και χάρη για την Ενορία της Υπαπαντής.

Στη συνέχεια δόθηκε σαν επιβράβευση για τις αφιλοκερδείς εργασίες που προσέφεραν και προσφέρουν στο Ναό, από μια ιερή εικόνας στους: Σπύρο Μαυρομμάτη, Νεκτάριο Δούκα, Κώστα Καραμήτσο, Δημήτριο Λεμπεση, Χρήστο Μπόκια και Χρήστο Διαμαντή.

Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Ιστορικής Ενορίας παραβρέθηκαν η Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ύδρας (ΚΕΔΥ) κ. Κ. Μαραγκού, δημοτικοί σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας κ. Ε. Πούλος, ο Λιμενάρχης Ύδρας Πλωτάρχης ΛΣ κ. Γ. Μανδαλάκης, ο Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας Αντιπλοίαρχος ΛΣ κ. Ε. Δανόπουλος, η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου Μουσείου Ύδρας (ΙΑΜΥ) κ. Ν. Αδαμοπούλου, ο Διευθυντής του Γυμνασίου Ύδρας κ. Δ. Σαράντης, η Διευθύντρια του 2ου Νηπιαγωγείου Ύδρας κ. Κ. Πετροχείλου,φορείς του νησιού και πλήθος κόσμου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας δόθηκε εόρτιο κέρασμα στους παρευρισκόμενους.

Η Υπαπαντή του Χριστού Ύδρας είναι μια από τις ιστορικές εκκλησίες που υπάρχουν στο νησί και οικοδομήθηκε το 1780 από τον Λάζαρο Δημητρίου Κοκκίνη και λειτουργεί ανελλιπώς σαν ενοριακή εκκλησία.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ