ΒΙΝΤΕΟ: Αγιασμός στον ανακαινισμένο Άγιο Σπυρίδωνα στο Ναύπλιο

Αγιασμό είχαμε απόψε στον ιστορικό ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ναύπλιο μετά την ανακαίνιση του και την επιδιόρθωση των ζημιών που είχε υποστεί από την υγρασία και τον χρόνο.

- Advertisement -

 

Τον αγιασμό τέλεσαν το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Γεωργίου, το οποίο είναι υπεύθυνο και για τον Άγιο Σπυρίδωνα και ο δήμος Ναυπλιέων.

Να σημειωθεί ότι η τραγική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει ο ναός είχε σαν συνέπεια την μη περαιτέρω δυνατότητα χρονοτριβής της επιδιόρθωσης και ανακαίνισης του ιστορικού ναού, εξω από τον οποίο δολοφονήθηκε ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας Ιωάννης Καποδίστριας.

Με δεδομένη αυτή την κατάσταση και την πίεση που ασκήθηκε από παράγοντες της πόλης, όπως και την δυσφήμιση που προκαλούσε η εικόνα του ναού στους χιλιάδες των επισκεπτών του η αποκατάσταση ήταν μονόδρομος. Έτσι αφού χρήματα η εκκλησία δεν είχε για να διαθέσει, ο δήμος Ναυπλιέων πλήρωσε και έστω και καθυστερημένα εκτελέστηκε το έργο. Φυσικά το γεγονός αυτό θα πρέπει να πιστωθεί στα θετικά της παρούσας δημοτικής αρχής.

Στην τελετή παρέστησαν ο μητροπολίτης Αργολίδας κ. Νεκτάριος, οι βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός και Γιάννης Μανιάτης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Παναγιωτοπούλου, ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, οι αρχές του Λιμενικού Σώματος και της Πυροσβεστικής, περιφερειακοί και  δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

ΦΩΤΟ:

 

- Advertisement -

________________