ΒΙΝΤΕΟ: Αγιασμός στον ανακαινισμένο Άγιο Σπυρίδωνα στο Ναύπλιο

- Advertisement -

Αγιασμό είχαμε απόψε στον ιστορικό ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ναύπλιο μετά την ανακαίνιση του και την επιδιόρθωση των ζημιών που είχε υποστεί από την υγρασία και τον χρόνο.

- Advertisement -

 

Τον αγιασμό τέλεσαν το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Γεωργίου, το οποίο είναι υπεύθυνο και για τον Άγιο Σπυρίδωνα και ο δήμος Ναυπλιέων.

Να σημειωθεί ότι η τραγική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει ο ναός είχε σαν συνέπεια την μη περαιτέρω δυνατότητα χρονοτριβής της επιδιόρθωσης και ανακαίνισης του ιστορικού ναού, εξω από τον οποίο δολοφονήθηκε ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας Ιωάννης Καποδίστριας.

Με δεδομένη αυτή την κατάσταση και την πίεση που ασκήθηκε από παράγοντες της πόλης, όπως και την δυσφήμιση που προκαλούσε η εικόνα του ναού στους χιλιάδες των επισκεπτών του η αποκατάσταση ήταν μονόδρομος. Έτσι αφού χρήματα η εκκλησία δεν είχε για να διαθέσει, ο δήμος Ναυπλιέων πλήρωσε και έστω και καθυστερημένα εκτελέστηκε το έργο. Φυσικά το γεγονός αυτό θα πρέπει να πιστωθεί στα θετικά της παρούσας δημοτικής αρχής.

Στην τελετή παρέστησαν ο μητροπολίτης Αργολίδας κ. Νεκτάριος, οι βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός και Γιάννης Μανιάτης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Παναγιωτοπούλου, ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, οι αρχές του Λιμενικού Σώματος και της Πυροσβεστικής, περιφερειακοί και  δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

ΦΩΤΟ:

 

- Advertisement -