Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤι ισχύει για τη φορολοταρία – Πώς θα μάθετε αν κερδίσατε

Τι ισχύει για τη φορολοταρία – Πώς θα μάθετε αν κερδίσατε

Τι ισχύει για τη φορολοταρία – Πώς θα μάθετε αν κερδίσατε …

Στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη κλήρωση που διοργανώνει το υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Οι 1.000 νικητές που θα κερδίσουν από 1.000 ευρώ, τα οποία μάλιστα θα είναι ακατάσχετα και αφορολόγητα, θα ειδοποιηθούν μέσω προσωπικού μηνύματος που θα λάβουν στον λογαριασμό τους στο TAXISnet.

Στην πρώτη αυτή κλήρωση συμπεριλαμβάνονται οι συναλλαγές του μηνός Οκτωβρίου που έχουν πραγματοποιηθεί με πιστωτικές η και χρεωστικές κάρτες και επιπλέον οι συναλλαγές του ιδίου μηνός (μεταφορές πίστωσης/άμεσες χρεώσεις) προς επαγγελματικούς λογαριασμούς που έχουν δηλωθεί στο Μητρώο της Α.Α.Δ.Ε. έως τις 23 Νοεμβρίου 2017.

Στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών και της Α.Α.Δ.Ε. σημειώνεται ότι οι συναλλαγές του μηνός Οκτωβρίου που δεν έχουν ληφθεί υπόψη για οποιοδήποτε λόγο (π.χ επαγγελματικοί λογαριασμοί μη δηλωμένοι στο μητρώο της Α.Α.Δ.Ε., μη αποστολή στοιχείων συναλλαγών στην Α.Α.Δ.Ε. κτλ.) δεν χάνονται σε καμία περίπτωση, καθώς διασφαλίζεται, με κάθε εύκαιρο μέσο και τρόπο, ότι θα συμπεριληφθούν στις προσεχείς κληρώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι σε κάθε κλήρωση αναδεικνύονται 1000 νικητές, που κερδίζουν από 1.000 ευρώ.

Τα χρηματικά αυτά έπαθλα είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν αποτελούν εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

Πόσους λαχνούς δικαιούστε

Οι λαχνοί πάνε ανάλογα με τις δαπάνες που κάνετε με κάρτες. Μέχρι τα 100 ευρώ αντιστοιχεί 1 λαχνός για κάθε 1 ευρώ. Για τα 101 έως 500 ευρώ μετράχει 1 λαχνός για κάθε 2 ευρώ και για τα επόμενα 500 ευρώ 1 λαχνός για κάθε 3 ευρώ. Για το πόσο από 1.001 ευρώ 1 λαχνός για κάθε τέσσερα ευρώ.

Οπότε για παράδειγμα με δαπάνες ύψους 500 ευρώ ο φορολογούμενους δικαιούται 300 λαχνούς. Με δαπάνες 950 ευρώ δικαιούται 450 λαχνούς (100 λαχνούς για τα πρώτα 100 ευρώ, άλλους 200 λαχνούς για τα επόμενα 400 ευρώ και 150 λαχνούς για τα τελευταία 450 ευρώ). Αντίστοιχα, για μηνιαίες ηλεκτρονικές συναλλαγές ο φορολογούμενος δικαιούται 591 λαχνούς.

Σε κάθε κλήρωση αναδεικνύονται 1.000 τυχεροί λαχνοί και 1.000 αναπληρωματικοί που αριθμούνται σε 1ο, 2ο έως 1000ο. Οι τυχεροί λαχνοί ανά κλήρωση αναρτώνται σε ιστοσελίδα στο δικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε.

Σε περίπτωση που περισσότεροι από έναν τυχεροί λαχνοί ανήκουν στον ίδιο συμμετέχοντα, αυτός δικαιούται το έπαθλο μόνο μία φορά. Οι υπόλοιποι τυχεροί λαχνοί στην περίπτωση αυτή, αντικαθίστανται από τον 1ο, τον 2ο κ.ο.κ. από τους αναπληρωματικούς λαχνούς.

Πώς θα λάβετε τα χρήματα

Τα χρήματα θα πιστωθούν από την ΑΑΔΕ στον λογαριασμό που έχει δηλώσει στην φορολογική του δήλωση. Αν δεν έχει δηλώσει τραπεζικό λογαριασμό ο νικητής έχει προθεσμία τριών μηνών από την αποστολή του μηνύματος στο TAXISnet για να δηλώσει λογαριασμό. Αν δεν το κάνει τότε το έπαθλο περνάει στον αναπληρωματικό νικητή.

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ