Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023
ΑρχικήΨΥΧΑΓΩΓΙΑΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑΈκθεση Φωτογραφιών της πόλης του Ναυπλίου από το 1900 έως το 1960

Έκθεση Φωτογραφιών της πόλης του Ναυπλίου από το 1900 έως το 1960

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» έχει την χαρά να εκθέσει στο Βουλευτικό Ναυπλίου μια σειρά από φωτογραφίες της πόλης που αφορούν στην περίοδο 1900 – 1960.

Η πρόταση για την υλοποίηση αυτής της Έκθεσης έγινε από τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας Τάσο Χειβιδόπουλο, στο πλαίσιο των «Δρόμων Πολιτισμού Αργολίδας» και ο Σύλλογος ανταποκρίνεται στην πρόταση αυτή.
Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 18.30΄. Η Έκθεση θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 και θα συνεχιστεί στην αίθουσα πολιτισμού του Συλλόγου έως και το τέλος των εορτών.

Η Έκθεση των φωτογραφιών είναι ένα χρονικό, ένα οδοιπορικό μέσα στον χρόνο. Ο επισκέπτης θα αναγνωρίσει «οικείες» αλλά άγνωστες εικόνες του Ναυπλίου, των κτηρίων του και της διαφοροποίησής τους, θα εμβαθύνει στην κοινωνική, πολιτιστική και καθημερινή ζωή της εποχής και θα την συγκρίνει με την σύγχρονη …

Οι παλιοί θα θυμηθούν και θα αναπολήσουν … οι νέοι θα διδαχθούν και θα οραματιστούν …
Όλοι οι επισκέπτες, όμως, θα αποτυπώσουν στην μνήμη τους τις ευωδιές που κυριαρχούσαν στην πόλη μας, τις μυρωδιές που χάθηκαν … τα επαγγέλματα και τις ενδυμασίες που έφεραν τον χρόνο μέχρι τις μέρες μας … το μέλλον που ζούσαν και επαγγέλονταν οι γονείς μας και οι παππούδες μας … τις ευχάριστες και λυπημένες στιγμές … την συνύπαρξη στην ίδια φωτογραφία του παλιού και του νέου …

Η Έκθεση δεν θα είναι μια απλή παράθεση φωτογραφιών αλλά μια παρακαταθήκη για τις ερχόμενες γενιές.
Την επιμέλεια της Έκθεσης έχει, από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, ο ακούραστος

και ονειροπόλος Γιώργος Καρατάσος και η εμπνευσμένη καλλιτέχνις ζωγράφος, μέλος του Συλλόγου μας, Κατερίνα Μπεκιάρη.
Πρέπει να τονιστεί ότι εκτός από τις φωτογραφίες που αποτελούν ιδιοκτησία του Συλλόγου, πολλοί συμπολίτες μας έχουν συνεισφέρει με το φωτογραφικό τους αρχείο στον εμπλουτισμό του υλικού.

Φωτογραφίες του Νίκου Τομπάζη, του Παναγιώτη Μαζαράκη και πολλών άλλων συμπολιτών μας αλλά και αντίγραφα πρωτοτύπων που ευγενικά και οικειοθελώς παραχώρησαν από τα φωτογραφικά τους αρχεία ο Κώστας Καράπαυλος και ο Γιάννης Καλιτσιάδης (τους οποίους θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα),θα πλουτίσουν τα εκθέματα από το φωτογραφικό αρχείο του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» και θα κοσμήσουν την Έκθεση.

Στο Βουλευτικό και στην αίθουσα Πολιτισμού του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» θα ανθίσει το παρελθόν που είναι οδηγός για το μέλλον.
Φιλοδοξούμε ότι αυτή η Έκθεση θα ταξιδέψει με την αρωγή της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας και του γνωστού για τις ευαισθησίες του Αντιπεριφερειάρχη Τάσου Χειβιδόπουλου, έξω από τα σύνορα της πόλης … επειδή αφορά σε ιστορικές, πολιτιστικές, λαογραφικές, κοινωνικές και ηθολογικές διαδρομές που ενώνουν το χθες με το σήμερα.

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ