Άγριο ξύλο και συγκρούσεις στο Ειρηνοδικείο Αθηνών – Δακρυγόνα μέσα στη δικαστική αίθουσα (βίντεο)

Protest rally against the launch of electronic auctions in Athens, Greece on November 29, 2017. / Διαμαρτυρία κατά της έναρξης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στην Αθήνα, 29 Νοεμβρίου 2017
- Advertisement -

Άγριο ξύλο και συγκρούσεις στο Ειρηνοδικείο Αθηνών – Δακρυγόνα μέσα στη δικαστική αίθουσα (βίντεο)

- Advertisement -

Άγριο ξύλο και ένταση μεταξύ αστυνομικών και μελών του κινήματος Δεν Πληρώνω σημειώθηκε στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας κατά την διάρκεια διεξαγωγής πλειστηριασμού.

Μέλη του «Δεν Πληρώνω» συγκρούστηκαν με αστυνομικούς προσπαθώντας να μπουν μέσα στην δικαστική αίθουσα για να ματαιώσουν τον πλειστηριασμό.

Οι αστυνομικοί για να απωθήσουν το πλήθος έκαναν χρήση χημικών μέσα στην δικαστική αίθουσα. Η ατμόσφαιρα παραμένει αποπνικτική αφού τα χημικά έπεσαν σε κλειστό χώρο.

Τραυματίες
Οι αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν μετά από την άγρια σύγκρουση να βγάλουν τους διαδηλωτές έξω από το κτίριο. Η κατάσταση ωστόσο παραμένει έκρυθμη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε o πρώην δήμαρχος Καισαριανής με αναπνευστικά προβλήματα ενώ άλλα τρία άτομα τραυματίστηκαν.

Μεταξύ των διαδηλωτών ήταν ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου αλλά και μέλη του ΠΑΜΕ.

Επεισόδια σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη ένταση σημειώθηκε πριν από λίγο έξω από τα γραφεία του συμβολαιογραφικού συλλόγου Θεσσαλονίκης, στην Αριστοτέλους μεταξύ μελών του συντονισμού κατά των πλειστηριασμών και ΜΑΤ.

Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισέλθουν εντός των γραφείων, ωστόσο απωθήθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να υπάρξουν επεισόδια.

 

 

 

- Advertisement -