Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΧΑΪΑΣτα λευκά το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων (βίντεο)

Στα λευκά το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων (βίντεο)

Στα λευκά το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων …

“Το έστρωσε” για τα καλά στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων. Η ισχυρή χιονόπτωση που σημειώνεται από χθες το βράδυ, συνέβαλλε στην συσσώρευση αρκετού χιονιού, ύψους περίπου 30 εκατοστών, το οποίο όμως ακόμα δεν είναι αρκετό για την λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου.

Ο Διευθυντής του Χιονοδρομικού Λεωνίδας Σπυρόπουλος επισημαίνει στο thebest.gr πως όλα είναι έτοιμα για τη λειτουργία του Kέντρου από τη στιγμή που θα υπάρχει το απαραίτητο χιόνι.

Έχουν γίνει καθαρισμοί και βελτιώσεις στις πίστες ώστε να είναι δυνατή η λειτουργία τους με την ελάχιστη ποσότητα χιονιού και τα πακέτα all inclusive το εκδοτήριο εισιτηρίων στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων θα είναι διαθέσιμα και σε λειτουργία με την έναρξη λειτουργίας.

Επίσης έχει γίνει η επιλογή του προσωπικού (71 άτομα) που θα εργαστεί, ενώ συνολικά μαζί με εκείνους που εργάζονται σε επιχειρήσεις τρίτων στο Χιονοδρομικό (50 ακόμα) ο αριθμός των εποχιακά εργαζομένων ανέρχεται στους 150 περίπου.

Φέτος σύμφωνα με τα έως τώρα καιρικά δεδομένα φαίνεται να ξεκινά νωρίτερα τη λειτουργία του το Χιονοδρομικό και αυτό επιθυμούν οι εμπλεκόμενοι με τη λειτουργία του αλλά και λάτρεις του σκι, που έρχονται και από την Αθήνα και από άλλες περιοχές για να απολαύσουν χιονοδρομίες.

Στα πλεονεκτήματα του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων εντάσσεται πια και η λειτουργία του νέου αυτοκινητόδρομου Πατρών – Κορίνθου, γεγονός που «φέρνει» πιο κοντά το χιονοδρομικό στην Αθήνα, ενώ το Κέντρο θα διαχειρίζεται και το δεύτερο σαλέ, που μέχρι πρότινος λειτουργούσε ιδιώτης.

Πέρυσι λόγω καιρικών συνθηκών «χάθηκε» η περίοδος των γιορτών και το Κέντρο άνοιξε στις 6 Ιανουαρίου, παρόλα αυτά όπως αναφέρει ο κ. Σπυρόπουλος πέρασαν περίπου 50.000 χιονοδρόμοι και 120.000 επισκέπτες, αριθμοί ρεκόρ σε σχέση με περιόδους προηγούμενων ετών, εκτός της εορταστικής περιόδου.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων αποτελεί βασικό εργαλείο για την ενίσχυση της τοπικής και περιφερειακής οικονομίας . Σύμφωνα με τον Διευθυντή του είναι το μοναδικό βιώσιμο Χιονοδρομικό στην Ελλάδα, χωρίς να επιχορηγείται από πουθενά, ωστόσο επισημαίνει την ανάγκη να βρεθούν χρηματοδοτικά εργαλεία , κάτι που επιδιώκει από την πολιτεία, ώστε να προχωρήσει σε περαιτέρω αναβάθμιση.

Ο τζίρος του κατά προσέγγιση κινείται στο 1 με 1,5 εκ. ευρώ ενώ “αιμοδοτεί” έμμεσα σειρά επιχειρήσεων στα Καλάβρυτα και την ευρύτερη περιοχή (από πρατήρια υγρών καυσίμων, μέχρι καφέ, ξενοδοχεία και εστιατόρια).

 

 

 

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ