Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΣπύρος Νούλης: "Ο ρόλος του Επιμελητηρίου στο νέο παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης"

Σπύρος Νούλης: “Ο ρόλος του Επιμελητηρίου στο νέο παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης”

“Ο ρόλος του Επιμελητηρίου στο νέο παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης” άρθρο του Σπύρου Π. Νούλη, Οικονομολόγου-Λογιστή ,Υποψήφιου με τον Επιμελητηριακό Συνδυασμό Συνεργασία-Ανάπτυξη του Φώτη Δαμούλου στο Τμήμα Υπηρεσιών.

Λίγες ημέρες πριν τις Επιμελητηριακές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 9 και 10 Δεκεμβρίου για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του Επιμελητηρίου Αργολίδας και εν μέσω του προεκλογικού αγώνα των Επιμελητηριακών παρατάξεων, η πολιτεία ήρθε με τον Νόμο 4497/2017 να αναμορφώσει την επιμελητηριακή νομοθεσία αναγνωρίζοντας την μεγάλη και επιτακτική ανάγκη ώστε τα εμπορικά, βιομηχανικά, βιοτεχνικά και επαγγελματικά Επιμελητήρια της χώρας να ασκήσουν αποτελεσματικότερα τις αρμοδιότητες αναπτυξιακού χαρακτήρα οι οποίες τους έχουν ανατεθεί.

Κι αυτό γιατί η οικονομική και αξιακή κρίση που βιώνουμε καθημερινά όλοι μας,το ασταθές κοινωνικό-οικονομικό περιβάλλον,η έλλειψη υγιούς επιχειρηματικού ανταγωνισμού,η έλλειψη ρευστότητας,το αδύναμο τραπεζικό σύστημα, η μη καθολική εφαρμογή ηλεκτρονικών δημοπρασιών στις προμήθειες,το παραεμπόριο, η γραφειοκρατεία, η υπερφορολόγηση ,το προβληματικό ασφαλιστικό σύστημα ,το κοστοβόρο και αναποτελεσματικό κράτος καθώς και μια σειρά άλλων παθογενειών επιβάλλουν να προχωρήσουμε άμεσα σε ένα άλλο παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης.

Στο νέο αυτό παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης το Επιμελητήριο Αργολίδας ως κατ΄εξοχήν φορέας των επιχειρήσεων θα πρέπει να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο,να είναι πραγματικά δίπλα στις επιχειρήσεις ,να στηρίζει έμπρακτα τον επιχειρηματία ως αξιόπιστος σύμβουλος και αρωγός των προσπαθειών που καταβάλλει για την επιβίωση αλλά και ανάπτυξη της επιχείρησής του.

Οι άξονες επάνω στους οποίους θα κινηθούν τα Επιμελητήρια στο προσεχές μέλλον θα είναι:
H παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και υψηλής ανταποδοτικότητας στα μέλη τους.
Η υποστήριξη του Περιφερειακού και κατ’επέκταση του Εθνικού αναπτυξιακού σχεδιασμού.
Η συμβολή στην κατάρτιση και την υλοποίηση δράσεων έργων και προγραμμάτων, χρηματοδοτούμενων από εθνικούς, κοινοτικούς ή άλλους πόρους.
Η διαφάνεια και ο πειθαρχικός έλεγχος στην διαχείριση και στην διοίκηση των επιμελητηρίων.
Η επέκταση του μοντέλου της Υπηρεσίας μίας Στάσης (ΥΜΣ) σε όλα τα στάδια του κύκλου ζωής της επιχείρησης.
Η καθιέρωση των Διμερών Επιμελητηρίων προκειμένου να καταστούν ουσιαστικός παράγοντας εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας και αποτελεσματικότητας της διμερούς διπλωματίας.
Σκοπός όσων από εμάς θέτουμε υποψηφιότητα για το Επιμελητήριο Αργολίδας θα πρέπει να είναι οι επιχειρήσεις να αποκτήσουν τον ρόλο και την φωνή που τους αναλογεί, μέσα από ένα Επιμελητήριο που θα νοιάζεται και θα υπηρετεί τον ρόλο που του έχει ανατεθεί με διαφάνεια, ισονομία, χωρίς κομματικά ή άλλα ξένα προς το «επιχειρείν» κριτήρια και με μοναδικό γνώμονα την υγιή επιχειρηματικότητα.

Στην κρίσιμη αυτή καμπή για την οικονομία, την αγορά και τις επιχειρήσεις της Αργολίδας θα πρέπει όλοι μαζί να απαιτήσουμε να υπάρξουν οι προϋποθέσεις εκείνες, που θα επιτρέψουν στις επιχειρήσεις μας την επιβίωσή και την ανάπτυξή τους ώστε να μπορέσουμε να στηρίξουμε την ανάπτυξη και την αναγέννηση της ελληνικής οικονομίας.
Η ευκαιρία αυτή που δίνεται μέσω των Επιμελητηριακών εκλογών να εκλεγούν ικανοί άνθρωποι της αγοράς,οι οποίοι θα μπορέσουν να υπηρετήσουν με γνώση, ανιδιοτέλεια και αφοσίωση τον επιμελητηριακό θεσμό και που θα εκπροσωπήσουν επάξια και αποτελεσματικά τον επιχειρηματικό κόσμο δεν πρέπει να χαθεί.

Το Επιμελητήριο πρέπει και μπορεί να γίνει εργαλείο ανάπτυξης της Αργολικής αλλά και της Εθνικής οικονομίας ,στήριξης της επιχειρηματικότητας, του επιχειρηματία και του ελεύθερου επαγγελματία.
Η συμμετοχή σας στις εκλογές και η ψήφος στον συνδυασμό Συνεργασία-Ανάπτυξη του Φώτη Δαμούλου,αλλά και σ’ εμένα προσωπικά τον ίδιο, θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή και θα μου δώσει την χαρά και την ευκαιρία ώστε να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για την υλοποίηση με ακόμα μεγαλύτερη ορμή της αναπτυξιακής μας προσπάθειας για την Αργολίδα και τις επιχειρήσεις της.

Σπύρος Π Νούλης
Οικονομολόγος-Λογιστής
Υποψήφιος με τον Επιμελητηριακό Συνδυασμό Συνεργασία-Ανάπτυξη
του Φώτη Δαμούλου στο Τμήμα Υπηρεσιών

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ