Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΥΠΟΛΟΙΠΟΣ ΚΟΣΜΟΣΣυναγερμός στο Μπαλί: Αναμένεται άμεσα έκρηξη του ηφαιστείου- 100.000 άνθρωποι εγκαταλείπουν τα...

Συναγερμός στο Μπαλί: Αναμένεται άμεσα έκρηξη του ηφαιστείου- 100.000 άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Συναγερμός στο Μπαλί: Αναμένεται άμεσα έκρηξη του ηφαιστείου- 100.000 άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Εντυπωσιακό βίντεο από την έκρηξη του ηφαιστείου – Δεκάδες χιλιάδες ακόμη πρέπει να μετακινηθούν – Σε εξέλιξη τεράστια επιχείρηση από τις αρχές

Η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της Ινδονησίας ανακοίνωσε ότι 40.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή γύρω από το ηφαίστειο του όρους Αγκούνγκ στο Μπαλί, όπου νωρίτερα οι αρχές αύξησαν στη μέγιστη κλίμακα το επίπεδο συναγερμού, ενώ τόνισε πως δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ακόμη πρέπει να μετακινηθούν, καθώς εκδόθηκε προειδοποίηση περί άμεσα επικείμενης ηφαιστειακής έκρηξης.

«Ζητάμε στ’ αλήθεια από τον κόσμο στην περιοχή του κινδύνου να απομακρυνθεί αμέσως, υπάρχει η πιθανότητα μιας πολύ πιο ισχυρής ηφαιστειακής έκρηξης», τόνισε ο Σουτόπο, εκπρόσωπος της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών.

Ο ίδιος είπε ότι έχουν απομακρυνθεί ήδη περίπου οι 40.000 από τους 90.000 ως 100.000 κατοίκους που ζουν στην περιοχή 8-10 χλμ. γύρω από το ηφαίστειο, η οποία θεωρείται υψηλού κινδύνου. Η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της Ινδονησίας ανακοίνωσε ότι συνολικά 100.000 κάτοικοι της περιοχής καλούνται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους καθώς αναμένεται άμεσα ηφαιστειακή έκρηξη.
«Δεν έχουν απομακρυνθεί όλοι οι κάτοικοι ακόμη. Υπάρχουν κάποιοι που εκτρέφουν ζώα και δεν έχουν μεταφέρει ακόμη τα ζώα τους. Υπάρχουν και κάποιοι που θεωρούν πως είναι ασφαλείς», πρόσθεσε ο ίδιος και τόνισε πως στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο να φύγει, αλλά δεν μπορούν να τον εξαναγκάσουν.

Η έκρηξη του ηφαιστείου Agung στο Μπαλί σε ένα εντυπωσιακό βίντεο

 

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ