Μια μικρή περιπέτεια θεωρεί ότι ζει η 19χρονη με την κοκαϊνη που συνελήφθη στο Χονγκ Κονγκ

- Advertisement -

Μια μικρή περιπέτεια θεωρεί ότι ζει η 19χρονη με την κοκαϊνη που συνελήφθη στο Χονγκ Κονγκ…

- Advertisement -

Η 19χρονη Ειρήνη που συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ να μεταφέρει 2,5 κιλά κοκαϊνης βρίσκεται στις φυλακές και δεν φαίνεται να έχει επίγνωση τι ακριβώς της συμβαίνει καθώς πιστεύει πως σύντομα θα τελειώσει η περιπέτεια και θα δει την οικογένεια της.

Ο συνήγορος της Σάκης Κεχαγιόγλου ελπίζει ότι οι δικαστικές αρχές της χώρας να λάβουν υπόψη τους όλα τα ελαφρυντικά πριν επιβάλλουν τις εξοντωτικές ποινές που προβλέπει εκεί νόμος.

Και οι γονείς της στη Λέσβο σοκαρισμένοι παρακολουθούν έχοντας την εντύπωση ότι η κόρη τους βρισκόταν στην Καλαμάτα ως φοιτήτρια σε ΙΕΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες οι συνάδελφοι του πατέρα της που είναι αστυνομικός προσπαθούν να συγκεντρώσουν χρήματα ώστε να μπορέσει να ταξιδέψει στο Χονγκ Κονγκ.

Η πρώτη επικοινωνία των γονιών της με την Ειρήνη πιθανόν να γίνει τη τη Δευτέρα όπως εκτίμησε ο Σάκης Κεχαγιόγλου.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο ” το Θέμα” ο κ. Κεχαγιόγλου ανέφερε ότι οι γονείς της κοπέλας επικοινώνησαν μαζί του για να την αναλάβει και σε πρώτη φάση οι νομικές ενέργειες του γίνονται σε συνεργασία με κάποιο νομικό γραφείο στο Χονκγ Κονγκ. Οπως είπε υπήρξε η πρώτη επικοινωνία της 19χρονης που κρατείται σε φυλακές ανηλίκων με τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στο Χονγκ Κόνγκ κ. Ιωάννη Μαλούκο και του είπε ότι θέλει να μιλήσει με την οικογένεια της.

Εξάλλου ο κ. Κεχαγιόγλου, σε δηλώσεις του νωρίτερα στον ΑΝΤ είχε εκτιμήσει πως κάποιο ή κάποια άτομα από την Ελλάδα ήταν που την ενέπλεξαν στο σχέδιο διακίνησης της τεράστιας ποσότητας κοκαΐνης.

«Αυτό το παιδί δεν μπορούσε από μόνο το να γίνει ξαφνικά όλο αυτό το δίκτυο και να καταλήξει με 2,5 κιλά κοκαΐνης στην τσάντα της», τόνισε ο Σάκης Κεχαγιόγλου. Οπως ανέφερε η πρώτη ενέργειά του θα είναι να ζητήσει την άρση του απορρήτου και να διαπιστώσω με ποιον είχε επικοινωνία.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η Ειρήνη δεν φαίνεται να έχει επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασής της και πιστεύει ότι πρόκειται για μια περιπέτεια που θα λήξει σύντομα. ο κ. Κεχαγιόγλου ελπίζει οι δικαστικές αρχές της χώρας να λάβουν υπόψη τους όλα τα ελαφρυντικά πριν επιβάλλουν τις εξοντωτικές ποινές που προβλέπει εκεί νόμος.

Οι γονείς της 19χρονης Ειρήνης σοκαρισμένοι παρακολουθούν από τη Λέσβο την υπόθεση, την οποία ανακάλυψαν μέσω των Μέσων Ενημέρωσης,αφού είχαν την εντύπωση ότι η κόρη τους βρισκόταν στην Καλαμάτα ως φοιτήτρια σε ΙΕΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες οι συνάδελφοι του πατέρα της που είναι αστυνομικός προσπαθούν να συγκεντρώσουν χρήματα ώστε να μπορέσει να ταξιδέψει στο Χονγκ Κονγκ.

Πως συνέλαβαν την 19χρονη Ειρήνη

Η Ελληνίδα έφτασε στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με πτήση από την Αιθιοπία. Στο σακίδιο της βρέθηκαν συνολικά 2,5 κιλά κοκαΐνης ενώ όπως αναφέρεται το μοντέλο εντοπίστηκε να μεταφέρει τα ναρκωτικά κατά τη διάρκεια τυχαίου ελέγχου.

Ηταν η τέταρτη γυναίκα επισκέπτης που συλλαμβάνεται την τελευταία εβδομάδα στο αεροδρόμιο προσπαθώντας να περάσει παράνομα κοκαΐνη στο Χονγκ Κονγκ.

Οι αρχές συνέλαβαν την τελευταία εβδομάδα άλλες τρεις γυναίκες -μια 19χρονη που έφτασε από την Αιθιοπία, μια 52χρονη που έφτασε από το Περού μέσω Ολλανδίας και μια 24χρονη που έφτασε από την Τανζανία μέσω Αιθιοπίας- κατάσχοντας ποσότητα κοκαΐνης συνολικής αξίας άνω των 55.000 ευρώ.

«Πιστεύουμε πως τα κατασχεθέντα ναρκωτικά ήταν για τοπική κατανάλωση. Προφανώς οι έμποροι ναρκωτικών προσπάθησαν εφοδιαστούν ενόψει γιορτινής περιόδου», ανέφερε πηγή προσκείμενη στις έρευνες.

Όπως πρόσθεσε, οι αρχές εξετάζουν το αν οι τέσσερις γυναίκες, ανάμεσά τους και η Ελληνίδα, σχετίζονται μεταξύ τους και «στρατολογήθηκαν» από τον ίδιο έμπορο ναρκωτικών ώστε να περάσουν παράνομα κοκαΐνη στο Χονγκ Κονγκ.

 

 

 

- Advertisement -