Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΕκδηλώσεις σε Τρίπολη-Ναύπλιο για την παγκόσμια ημέρα θεάτρου στην εκπαίδευση

Εκδηλώσεις σε Τρίπολη-Ναύπλιο για την παγκόσμια ημέρα θεάτρου στην εκπαίδευση

Από το 2008, ο Διεθνής Οργανισμός για το Θέατρο στην Εκπαίδευση IDEA (International Drama/Theatre & Education Association), έχει ορίσει την 27η Νοεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση (IDEA Day).

Για το λόγο αυτό, καλεί τα μέλη του, αλλά και όλους όσοι εμπλέκονται με το θέατρο, το εκπαιδευτικό δράμα, το θεατρικό παιχνίδι σε οποιαδήποτε διαδικασία τυπικής ή μη τυπικής εκπαίδευσης, να το γιορτάζουν με εκδηλώσεις, παραστάσεις, επιμορφωτικές συναντήσεις, παρεμβάσεις σε σχολεία κάθε βαθμίδας κ.ά.

Στην Ελλάδα, η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση – 27 Νοεμβρίου, είναι από το 2008 η συνέχεια και εξέλιξη της ετήσιας ημερίδας «Μπροστά στις Νέες Προκλήσεις», που από το 1999 οργάνωνε το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση κάθε Φθινόπωρο καθώς και της «Ημέρας για το Θέατρο στην Εκπαίδευση» που γιόρταζε στις 28/3 από το 2005 μέχρι και το 2007.

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, συντονίζει τις δράσεις στην Ελλάδα σε αρκετές πόλεις σε συνεργασία με διάφορους φορείς. Το 2017 στις εκδηλώσεις στην Ελλάδα συμμετέχει και το πρόγραμμα «κι αν ήσουν εσύ;» που υλοποιείται σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Ημερίδες, Διημερίδες με σχετικές συζητήσεις και βιωματικά εργαστήρια καθώς και Παραστάσεις και Δρώμενα θα οργανωθούν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Τρίκαλα, Κέρκυρα, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Ναύπλιο και Τρίπολη, με ελεύθερη είσοδο και τον τίτλο: Στο Ναύπλιο η δράση θα γίνει 1η του νέου μήνα και στην Τρίπολη στις 12 Δεκεμβρίου

Sourceert.gr
ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ