Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΣ: Οι θέσεις του «ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ» για το κολυμβητήριο

ΑΡΓΟΣ: Οι θέσεις του «ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ» για το κολυμβητήριο

H προσπάθεια του Δημάρχου να επιδείξει έργο τον οδηγεί σε βεβιασμένες ενέργειες που τελικά θα αποβούν επιζήμιες για την πόλη μας.

Έτσι ακριβώς έκανε και με το έργο της ανάπλασης. Δεν ήρθε σε επαφή με κανέναν από τους αρμόδιους φορείς για να ακούσει τις προτάσεις τους και με την υλοποίηση του έργου δημιούργησε περισσότερα προβλήματα απ’ όσα υπήρχαν. Έτσι το Άργος διχοτομήθηκε και απόκτησε τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα. Οι κάτοικοι των γύρω περιοχών και οι επισκέπτες λοιπόν, αντί να έρχονται στην πόλη-όπως μας βεβαίωνε πριν και κατά την διάρκεια των έργων ο Δήμαρχος-την αποφεύγουν, λόγω της δύσκολης πρόσβασης και της έλλειψης πάρκινγκ, με αποτέλεσμα ο εμπορικός κόσμος να κινδυνεύει με ολοκληρωτική οικονομική κατάρρευση.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο το έργο <κατασκευή κολυμβητηρίου Άργους> στο χώρο του παλαιού γαλακτοκομικού συνεταιρισμού στην οδό Κορίνθου.
Οι εξαγγελίες τα προηγούμενα χρόνια, ήταν για την κατασκευή του κολυμβητηρίου στο χώρο του αθλητικού κέντρου 24 στρεμμάτων στην περιοχή του οικοπέδου Μαρίνου. Η ανικανότητα του Δημάρχου αυτά τα επτά χρόνια που διοικεί το δήμο να ολοκληρώσει την εφαρμογή του σχεδίου πόλης στο βόρειο τμήμα οδήγησε στο να μην περιέλθει το ακίνητο στην κυριότητα του Δήμου. Η εγκληματική αυτή αδράνεια είχε σαν αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει η κατασκευή του κολυμβητήριου στο χώρο και να κατασκευαστεί στο οικόπεδο του γαλακτοκομικού συνεταιρισμού σε περιοχή απομακρυσμένη από τον ιστό της πόλης.

Μελετώντας λοιπόν τα σχέδια κατασκευής του κολυμβητηρίου διαπιστώσαμε τα εξής:
1) Δεν υπάρχει χώρος αναμονής για τους γονείς και τους συνοδούς.
2) Δεν υπάρχει χώρος προθέρμανσης – ξηράς προπόνησης και εκπαίδευσης.
3) Δεν υπάρχουν αποθηκευτικοί χώροι για τα όργανα κολύμβησης των σωματείων.
4 Δεν υπάρχουν κερκίδες και με την έλλειψή τους δεν μπορούν να γίνουν αγώνες κολύμβησης.
5) Το μέγεθος της πισίνας δεν μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες και άλλες αθλητικές δραστηριότητες.
6) Η πισίνα που χρησιμοποιείται από τα μικρά παιδιά είναι ανοιχτή, ενώ όλος ο υπόλοιπος χώρος είναι κλειστός.
7) Δεν υπάρχει η μελέτη σκοπιμότητας της λειτουργίας του έργου. Και ρωτάμε ποιο είναι το ποσό πού θα δαπανά ο δήμος για την λειτουργία του; Θα πληρώνουν οι πολίτες; Θα πληρώνουν οι αθλητές; Θα πληρώνουν τα σωματεία; Τέτοια στοιχεία δεν υπάρχουν για να έχουμε γνώση όλων των δεδομένων.

Εμείς σαν δημοτική κίνηση «ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» είμαστε υπέρ της δημιουργίας ενός σύγχρονου κολυμβητηρίου που θα πληρεί τις προϋποθέσεις αγώνων, με κερκίδες και ωφέλιμους χώρους για τις ανάγκες λειτουργίας του. Όλα αυτά από την πρόταση κατασκευής που κατατέθηκε λείπουν.

Θεωρούμε λοιπόν ότι πρόταση μελέτης-κατασκευής είναι ελλιπής για την λειτουργία και τη βιωσιμότητα του κολυμβητηρίου και επειδή οι προτάσεις μας δεν ελήφθησαν υπόψιν, αρνούμαστε να συναινέσουμε στην δημιουργία του γιατί θα δεσμεύσει και θα στερήσει από την πόλη μας για τις επόμενες δεκαετίες, την δυνατότητα να διεκδικήσουμε και να αποκτήσουμε ένα ολοκληρωμένο δημοτικό κολυμβητήριο που θα καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών, αυξάνοντας παράλληλα την επισκεψιμότητα από τους αγώνες και τις ημερίδες που θα γίνονται στο χώρο και καλούμε το Δήμαρχο έστω και την ύστατη αυτή στιγμή, να επανεξετάσει και να αναθεωρήσει την μελέτη της κατασκευής του έργου.

ΓΙΑ ΤΟΝ «ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ»

ΔΗΜΗΤΡIOΣ ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΡΓΟΣ 23/11/2017

σχετικό άρθρο: Η παράταξη «ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» αποχώρησε από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου πριν την ολοκλήρωση της συζήτησης

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ