«Η τσάντα στο σχολείο»: Κι όμως υπάρχει Δημοτικό που ξεκουράζει τους μαθητές από το διάβασμα!

- Advertisement -

«Η τσάντα στο σχολείο»: Κι όμως υπάρχει Δημοτικό που ξεκουράζει τους μαθητές από το διάβασμα!

- Advertisement -

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του 10ου Δημοτικού Σχολείου στο Ίλιον – Για ένα σαββατοκύριακο το μήνα η σχολική τσάντα δεν θα επιστρέφει στο σπίτι

Στο σχολείο θα αφήνουν για ένα σαββατοκύριακο το μήνα οι μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου στο Ίλιον. Οι μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου στο Ιλιον, ένα σαββατοκύριακο του μήνα θα αφήνουν την τσάντα τους στο σχολείο!

Πρόκειται για ένα πιλοτικό εγχείρημα του συλλόγου διδασκόντων του εν λόγω σχολείου, με αφορμή το κείμενο μίας μητέρας σε ιστοσελίδα, η οποία διαμαρτυρόταν για τον τεράστιο φόρτο εργασιών που έχουν τα παιδιά στο σπίτι.
Η απάντηση ήρθε από το 10ο Δημοτικό σχολείο το οποίο στο blog του ανακοίνωσε την πρωτοβουλία -που ξεκίνησε στις 16 Νοεμβρίου- με την ελπίδα να ακολουθήσουν το παράδειγμα και άλλα σχολεία.

Η ανακοίνωση του σχολείου

Αγαπητοί γονείς,

Ο Σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μας παρακολουθώντας τα σημεία των καιρών και με γνώμονα πάντα το καλύτερο για τους μαθητές, αποφάσισε να εφαρμόσει μια πιλοτική δράση με τίτλο: «Η τσάντα στο σχολείο.»

Σύμφωνα με το εγχείρημα αυτό η τσάντα θα παραμένει στο σχολείο ένα σαββατοκύριακο του μήνα και φυσικά μετά την αξιολόγηση της εμπειρίας θα μπορεί να υπάρξει σταδιακή επέκταση του μέτρου.

Γνωρίζουμε πως το σχολικό διάβασμα είναι μια καθημερινή πρόκληση για τα παιδιά, η οποία περιορίζει σημαντικά τον ελεύθερο χρόνο τους και την ενασχόλησή τους με τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και ταλέντα τους. Ταυτόχρονα και εσείς οι γονείς δέχεστε πίεση αφού σημαντικό μέρος του οικογενειακού σας χρόνου αφιερώνεται στο διάβασμα των παιδιών σας. Στη γεμάτη άγχος και υποχρεώσεις εποχή μας, ο χρόνος είναι μάλλον ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε.

Γι” αυτό και είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά να τους αφιερώνουμε όσο περισσότερο γίνεται. Στηρίζουμε δημιουργικά τα παιδιά μας και γι” αυτό το λόγο αφήνουμε το τελευταίο σαββατοκύριακο του μήνα ελεύθερο χωρίς κατ” οίκον εργασίες και χωρίς άγχος!!!

Όπως κι εσείς έτσι και κάθε παιδί έχει την ανάγκη για λίγες ώρες ξεγνοιασιάς, παιχνιδιού, ξεκούρασης μα πάνω απ΄ όλα για λίγο χρόνο αλληλεπίδρασης με τους γονείς του. Ευκαιρία λοιπόν, για βόλτες, κουβέντα, περιπάτους στη φύση, ενασχόληση με αντικείμενα που φέρνουν ηρεμία και χαμόγελα…

Οι στιγμές με τα παιδιά μας θα είναι οι στιγμές που χρόνια αργότερα θα πρωταγωνιστούν στις αναμνήσεις τους!!!

Ξεκινάμε από τον μήνα αυτόν και, λόγω των σχολικών εκδηλώσεων για την επέτειο της «17ης Νοέμβρη», αφήνουμε την τσάντα στο σχολείο την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου!

Η Δ/ντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων

 

 

 

- Advertisement -