Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΟ Αντώνης Καλοθέου εκλέχτηκε στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων...

Ο Αντώνης Καλοθέου εκλέχτηκε στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδας

Πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017, οι εκλογές της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδας, για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής καθώς και για την εκλογή των Αντιπροσώπων στην ΕΣΕΕ.

Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε ο συνδυασμός «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΜΠΟΡΩΝ» με επικεφαλής τον κ. Βαγενά Γεώργιο καταλαμβάνοντας 15 έδρες στο νέο 17μελές Διοικητικό Συμβούλιο, με δεύτερο τον συνδυασμό «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ» που καταλαμβάνει 2 έδρες.

Οι υποψήφιοι που εκλέγονται στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας είναι οι παρακάτω:
1. Βαγενάς Γεώργιος ΠΑΤΡΑ
2. Ρώρος Γεώργιος ΠΑΤΡΑ
3. Σπυρόπουλος Σπυρίδων ΑΙΓΙΟ
4. Καλοθέου Αντώνιος ΑΡΓΟΣ
5. Ζαφειρόπουλος Κωνσταντίνος ΠΑΤΡΑ
6. Λευκαδίτης Γεώργιος ΠΑΤΡΑ
7. Χαβέλης Νικόλαος ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ
8. Νιφοράτος Ιάκωβος ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ
9. Σιαψάλης Νικόλαος ΑΜΑΛΙΑΔΑ
10. Παπαδόπουλος Χαράλαμπος ΑΙΓΙΟ
11. Πασιόπουλος Κωνσταντίνος ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
12. Γεώργαρης Βασίλειος ΚΟΡΙΝΘΟΣ
13. Σαρματζής Κωνσταντίνος ΦΙΛΙΑΤΡΑ
14. Φλώρος Παναγιώτης ΣΠΑΡΤΗ
15. Μπουζιάνου Μαγδαλινή (Λίλυ) ΖΑΚΥΝΘΟΣ
16. Γρηγορόπουλος Σταύρος ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ – ΙΘΑΚΗ
17. Καγιάφας Μιλτιάδης ΠΑΤΡΑ

«ΓΥΡΙΣΑΜΕ ΣΕΛΙΔΑ. ΕΝΙΑΙΑ, ΔΥΝΑΤΗ, ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ»

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Εκ της Ομοσπονδίας

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΟΘΕΟΥ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
Συνάδελφοι θέλω να ξεκαθαρίσω κάποια θέματα , γιατί μου αρέσει να λέω τα πράγματα με το όνομά τους. Εδώ παρευρίσκονται εκπρόσωποι συλλόγων από διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου και δυτικής Ελλάδας για να εκπροσωπήσουμε τα μέλη του συλλόγου μας στο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας, να βγάλουμε εκπροσώπους στην ΕΣΕΕ και επίσης να μεταφέρουμε διάφορα προβλήματα του κλάδου μας.

Αυτό που δεν θα πρέπει να ξεχνούμε ποτέ είναι ότι εδώ δεν εκπροσωπούμε τον εαυτό μας, ώστε να κοιτάμε την προσωπική μας προβολή και τις προσωπικές μας φιλοδοξίες ή ακόμη να βάζουμε πάνω από όλα την κομματική μας ταυτότητα και να διασπάμε την Ομοσπονδία σε δεξιούς και αριστερούς ή σε παρέες .

Ο μόνος διαχωρισμός που θα μπορούσε να γίνει είναι σε αγωνιστές που δίνουν μάχες για τα προβλήματα όλων των εμπόρων συναδέλφων μας και σε ατομιστές, αδιάφορους με τα προβλήματα των συναδέλφων, καθότι οι ίδιοι δεν αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα.
Γι αυτό πιστεύω ότι θα πρέπει να προτιμηθούν και να ψηφιστούν άτομα που θα ασχοληθούν με τα προβλήματα όλων των εμπόρων και όχι μόνο με ότι τους αφορά προσωπικά.
Δεν είναι σωστό να πιστεύουμε ότι αυτοί που αντέχουν οικονομικά και εξυπηρετούν τις υποχρεώσεις τους θα πρέπει να επιβραβεύονται και όσοι αδυνατούν να τιμωρούνται.

Συνάδελφοι ,αν κάνουμε απολογισμό τι έχουμε καταφέρει έως σήμερα είναι αποκαρδιωτικά τα πράγματα . Να πάρουμε τα θέματα ένα ένα .
ΕΦΚΑ .Το θετικό είναι η μείωση της εισφοράς του ΕΦΚΑ σε μικρές επιχειρήσεις με χαμηλά κέρδη ,η μερική ασφάλιση των ανασφάλιστων και η περίπτωση που η κυβέρνηση δικαίωσε τους ανασφάλιστους ψηφίζοντας νόμο για διαγραφή βεβαιωμένων οφειλών από νοσηλεία στις εφορίες .

Το αρνητικό είναι ότι από κάποιο ύψος κερδών και πάνω, αν δεν κάνω λάθος των 20,000€ το ποσοστό για τον ΕΦΚΑ ξεφεύγει σχετικά με όσα πλήρωνε πριν. Εδώ χρειάζεται ένας κόφτης ώστε να μην είναι υπερβολικά μεγάλο το ποσοστό της εισφοράς . Στο ποσό της οφειλής των οφειλετών του ΟΑΕΕ είναι χρεωμένος ο κλάδος ασθενείας τόκοι και επιβαρύνσεις . Εδώ θα έπρεπε εφόσον χρέωναν τον κλάδο ασθενείας να παραμένουν στο σύστημα ασφαλισμένοι οι οφειλέτες ,ή διαφορετικά εφόσον τους έβγαλαν ανασφάλιστους δεν είναι δίκαιο να τους χρεώνουν τον κλάδο ασθενείας τόκους και επιβαρύνσεις και να παραμένουν ανασφάλιστοι παρόλο που πληρώνουν από το 2017 κανονικά τις τρέχουσες εισφορές .

Οι ανασφάλιστοι συνάδελφοι είναι εγκλωβισμένοι με υπέρογκα χρέη που αδυνατούν να μπουν σε ρύθμιση, δεν έχουν την δυνατότητα να βγουν στην σύνταξη και κινδυνεύουν να βρεθούν χιλιάδες σε συσσίτια και άστεγοι λόγο πλειστηριασμών. Θα πρέπει να ψηφιστεί νόμος και να καθοριστεί ο περίοδος 2009-2017 έκτακτη οικονομική περίοδος κρίσης.
Ενώ πλήρωναν για πολλά χρόνια κανονικά είναι σε χειρότερη θέση από έναν τσιγγάνο ή έναν μετανάστη που δεν έχει δώσει ένα ευρώ. Πληρώνουν τις τρέχουσες εισφορές για το 2017 και δεν δικαιούνται εξωτερικούς γιατρούς , εξετάσεις σε διαγνωστικά κέντρα ,φάρμακα και αναλώσιμα υλικά από τα φαρμακεία ,ενώ θα έπρεπε . Αντιθέτως είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν σαν ζήτουλες μαζί με τους τσιγγάνους και μετανάστες να παίρνουν τα αναλώσιμα υλικά, από τα νοσοκομεία . Ο έμπορος συνάδελφος δεν δικαιούται επίδομα αλληλεγγύης παρότι είναι σε κατάσταση ακραίας πτώχειας. Ενώ οι τσιγγάνοι και οι μετανάστες τα παίρνουν διπλά και τριπλά με διάφορες κομπίνες που κάνουν. Φορολογικό Εδώ έχουμε υψηλή φορολογία και Φπα , προκαταβολή 100%. Τι δεν έχουμε ; αφορολόγητο , ενώ τα φυσικά πρόσωπα έχουν. Τραπεζικό Εδώ έχουμε :Υψηλά επιτόκια δανεισμού .Επιβολή POS με υψηλή προμήθεια. Καμιά προστασία για ακατάσχετο λογαριασμό. Δεν προβάλαμε καμία διαμαρτυρία , παρακαλάμε σαν ζήτουλες για μείωση προμήθειας και ακατάσχετου. Καμία προστασία πρώτης κατοικίας ή επαγγελματικής στέγης για οφειλέτες με κόκκινα δάνεια. Και εδώ διαβλέπω ρατσισμό στον εμπορικό κόσμο. Είχαμε χρηματοδότηση των τραπεζών από όλες τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις δίχως κάποια ελάφρυνση χρέους ή κούρεμα σε όποιους έχουν πραγματική αδυναμία.

ΔΕΗ Θα πρέπει να υπάρχει κάποια έκπτωση σε εμπορικές επιχειρήσεις με χαμηλό εισόδημα ,με τα ίδια κριτήρια όπως γίνεται σε κατοικίες. Ρύθμιση οφειλών σε όλους γενικά τους οφειλέτες δίχως εξαιρέσεις επανασύνδεσης κ.λ.π. Η ρύθμιση να γίνει έως 120 δόσεις δίχως τόκους για να μπορεί ο κόσμος να πληρώνει τα τρέχοντα .

Εξωδικαστικός συμβιβασμός Αποτυχία για το 70% των οφειλετών είναι λόγω οικονομικής δυσπραγίας από την κρίση των 8 ετών .Το βέβαιο είναι ότι αποτυγχάνουν η μέχρι τώρα ρυθμίσεις γιατί αγνοούν τις προτάσεις των οφειλετών και συμβουλεύονται από λάθος άτομα.
Προσφυγή στο συμβούλιο επικρατείας από την ΕΣΕΕ 1) Για τον ακατάσχετο λογαριασμό, το αφορολόγητο, για την φορολόγηση με βάση τα αντικειμενικά κριτήρια , για την χρέωση του τέλους επιτηδεύματος , για την προκαταβολή 100% κ.α.

*Αγαπητοί συνάδελφοι τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και άλυτα και δεν οφείλετε μόνο στην αδιαφορία των μέχρι τώρα κυβερνήσεων , αλλά κατά την προσωπική μου άποψη στην αδιαφορία ορισμένων εκπροσώπων μας που έρχονται σε επαφή με κυβερνητικά στελέχη και δεν μεταφέρουν τα πραγματικά προβλήματα των φτωχοποιημένων συναδέλφων , αλλά μέρος αυτών και το κυριότερο δεν πιέζουν όσο θα έπρεπε τους κυβερνώντες . Αυτό κατά την γνώμη μου οφείλεται γιατί οι συνάδελφοι δεν έχουν βρεθεί στη θέση των εγκλωβισμένων από την κρίση οφειλετών συναδέλφων, γιατί τυχαίνει να είναι σε αρκετά καλή οικονομική κατάσταση και τσουβαλιάζοντας όλους τους οφειλέτες τους θεωρούν μπαταχτσήδες που ενώ έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν τις οφειλές τους ,δεν πληρώνουν . Άλλος λόγος είναι οι δεσμεύσεις που μπορεί να έχει ο εκπρόσωπός μας προς την εκάστοτε κυβέρνηση και να ξεχρεώνει υποχρεώσεις . Μάλιστα από ότι πληροφορούμε οι παρεμβάσεις και οι εκβιασμοί από πολιτικά και ανώτερα συνδικαλιστικά πρόσωπα και όχι μόνο γίνονται κατά κόρον , ειδικά στα επιμελητήρια.

Τέλος προτείνω, αναβάθμιση της Ομοσπονδίας από μεταφορέα προτάσεων προς το τριτοβάθμιο όργανο ,σε διαχειριστή θεμάτων που έχουν να κάνουν με σοβαρά προβλήματα των συναδέλφων και άμεση επαφή για διάλογο με κυβερνητικά πρόσωπα υφυπουργούς και υπουργούς.

σχετικά άρθρα:

Αντώνης Καλοθέου: Δυο λόγια για τον Νυχτερινό Δρόμο “ARGOS WHITE NIGHT RUN“
ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ