Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήO CHEF ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ...Εντυπωσιάστε με Σουφλέ πατάτας με σπανάκι, φέτα και αρωματικά

Εντυπωσιάστε με Σουφλέ πατάτας με σπανάκι, φέτα και αρωματικά

Εντυπωσιάστε με Σουφλέ πατάτας με σπανάκι, φέτα και αρωματικά…

Εντυπωσιακή επιλογή, ιδανική για το κυριακάτικο brunch, αλλά ακόμα και αν δεν υιοθετείτε αυτή τη συνήθεια, ανοίγει τέλεια ένα επίσημο ή φιλικό γεύμα.

Υλικά

4 πατάτες μεγάλες
150γρ. σπανάκι καθαρισμένο, πλυμένο, ζεματισμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, μέτρια, ψιλοκομμένα
2 κουτ. γλυκού άνηθο ψιλοκομμένο
3 αβγά, χωρισμένους τους κρόκους από ασπράδια
120γρ. φέτα θρυμματισμένη
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια στο λάδι μέχρι να μαραθούν.

Στραγγίζετε καλά το σπανάκι, το ψιλοκόβετε, το προσθέτετε στα κρεμμυδάκια και το σοτάρετε λίγο σε δυνατή φωτιά για να απορροφηθούν τα υγρά.

Προσθέτετε το τυρί, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Χτυπάτε τους κρόκους αβγών και τους προσθέτετε στο μίγμα.

Χτυπάτε τα ασπράδια για να γίνουν μαρέγκα και τα βάζετε στην άκρη.

Λιώνετε με πιρούνι σε μπολ τις πατάτες και φροντίζετε να μη γίνουν σαν πουρές, αλλά να σχηματιστούν με την πίεση του πιρουνιού μικρά κομματάκια πατάτας.

Προσθέτετε τα χτυπημένα ασπράδια και ανακατεύετε με ελαφρές κινήσεις για να μείνει το μίγμα αφράτο.

Στρώνετε ομοιόμορφα το μίγμα σε λαδωμένο βαθύ πυρίμαχο σκεύος ή ειδικό σκεύος για σουφλέ. Ψήνετε το σουφλέ στο φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρυσαφί χρώμα.

Tips

Αντί για σπανάκι, μπορείτε να βάλετε σέσκουλα ή ακόμα χοντροτριμμένο και καλά στραγγισμένο κολοκύθι. Επίσης, μπορείτε να αντικαταστήσετε τη φέτα με άλλα τριμμένα τυριά της αρεσκείας σας.

 

Περισσότερες συνταγές:

Πως να φτιάξετε αφράτα και μυρωδάτα σκορδόψωμα

Εύκολη τυρόπιτα σουφλέ από τον Άκη

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ