Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΕΥΡΩΠΗΑυξημένος ο κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη την εορταστική περίοδο προειδοποιεί το...

Αυξημένος ο κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη την εορταστική περίοδο προειδοποιεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Αυξημένος ο κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη την εορταστική περίοδο προειδοποιεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ…

H Ευρώπη αντιμετωπίζει αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης στη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε.

“Το Υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί τους αμερικανούς πολίτες για τον αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη, ειδικά στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Οι αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν βρίσκονται σε εορταστικές εκδηλώσεις και διοργανώσεις”, ανέφερε χθες Πέμπτη στην προειδοποίησή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι πρόσφατες επιθέσεις σε Γαλλία, Ρωσία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία και Φινλανδία αποδεικνύουν ότι τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος, η αλ Κάιντα και τα παρακλάδια τους είναι ικανές να σχεδιάσουν και να εκτελέσουν επιθέσεις στην Ευρώπη, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Οι αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων, ειδικά σε τουριστικούς προορισμούς, συγκοινωνιακούς κόμβους, υπαίθριες αγορές, εμπορικά κέντρα και εγκαταστάσεις κυβερνητικών υπηρεσιών, όλα εκ των οποίων θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχο, αναφέρει η ανακοίνωση που έχει ισχύ μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.

Τον περασμένο χρόνο, τρομοκράτες που εμπνέονταν από το Ισλαμικό Κράτος, πραγματοποίησαν επίθεση εναντίον υπαίθριας χριστουγεννιάτικης αγοράς στο Βερολίνο, στις 19 Δεκεμβρίου, και εναντίον ενός νυχτερινού κέντρου στην Κωνσταντινούπολη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ