Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΤραγωδία στην Μάνδρα: Τρεις οι νεκροί από την κακοκαιρία

Τραγωδία στην Μάνδρα: Τρεις οι νεκροί από την κακοκαιρία

Τραγωδία στην Μάνδρα: Τρεις οι νεκροί από την κακοκαιρία…

Μια γυναίκα ηλικίας 75-80 ετών και δύο άντρες 85 και περίπου 65 ετών, βρέθηκαν νεκροί – Δύο γυναίκες μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο με υποθερμία – Ακόμα ένας τραυματίας στο νοσοκομείο

Τραγωδία στη Μάνδρα καθώς τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή της από τη σφοδρή κακοκαιρία που εκδηλώθηκε στην περιοχή τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Αρχικά εντοπίστηκε η γυναίκα, ηλικίας περίπου 75-80 ετών, μέσα στο ισόγειο σπίτι της στην οδό Κοροπούλη 8 και λίγο αργότερα εντοπίστηκε ένας άντρας 85 ετών, επίσης στο σπίτι του που ήταν υπόγειο, στην οδό Αγαμέμνονος. Λίγο πριν τις 11:30 το πρωί εντοπίστηκε και τρίτος νεκρός. Πρόκειται για άνδρα, ηλικίας περίπου 65 ετών, ο οποίος βρέθηκε σε προαύλιο χώρο, επιχείρησης στην οδό Λεωνίδα Στάμου, ο οποίος «προφανώς παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά», όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Σταυρούλα Μαλλίρη.

Η άτυχη γυναίκα ζούσε στο ισόγειο πολυκατοικίας στην οδό Κοροπούλη 8 στη Μάνδρα. Οι γείτονές της την άκουσαν από νωρίς το πρωί να ζητά βοήθεια, καθώς ο δρόμος έξω από το σπίτι είχε πλημμυρίσει και τα νερά έμπαιναν μέσα. Ένας από αυτούς προσπάθησε να την βοηθήσει να βγει, χωρίς δυστυχώς να τα καταφέρει και από εκείνη την ώρα χάθηκε η επαφή μαζί της.

Εν τω μεταξύ, δύο γυναίκες και ένας οδηγός βυτιοφόρου διακομίστηκαν στο Θριάσειο νοσοκομείο. Οι δύο γυναίκες διαμένουν στην οδό Κοροπούλη στη Μάνδρα, όπου εντοπίστηκε και η νεκρή και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με υποθερμία, ενώ ο οδηγός του βυτιοφόρου απεγκλωβίστηκε από το όχημα, το οποίο είχε ακινητοποιηθεί στο 6ο χλμ της Θηβών – Βιλίων και επίσης διακομίστηκε στο Θριάσειο, τραυματισμένος.

Για τις φονικές πλημμύρες, ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και ενημερώθηκε για την κατάσταση και την πορεία των επιχειρήσεων, ενώ ο υπουργός αναμένεται να μεταβεί άμεσα στην περιοχή.

Η ισχυρή βροχόπτωση που ξέσπασε μετά τις 3:30 τα ξημερώματα έχει προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα με πλημμυρισμένα σπίτια, κατεστραμμένα αυτοκίνητα, δρόμους-ποτάμια και αρκετούς εγκλωβισμένους καθώς τα ορμητικά νερά έφτασαν σε ορισμένα σημεία το 1,5 μέτρο ύψος.

Σύμφωνα με την τροχαία γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου,
▪στο 15.5 χλμ (Ασπρόπυργος), ρεύμα προς Κόρινθο,
▪ στο 21 χλμ (κόμβος Παραδείσου Ελευσίνας και
▪ 24 χλμ (κόμβος Μάνδρας) ρεύμα προς Αθήνα.

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ