Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΟι προτάσεις της ΑΛΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ για το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Ναυπλιέων...

Οι προτάσεις της ΑΛΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ για το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Ναυπλιέων το 2018

Τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Ναυπλιέων 2018: Καμία πρότασή μας δεν έγινε αποδεκτή

Οι προτάσεις της ΑΛΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ για το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Ναυπλιέων το 2018

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 13/11/2017 και στην εξ αναβολής συζήτηση για το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Ναυπλιέων, η ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ κατέθεσε μια σειρά από προτάσεις, που όπως πιστεύει, θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας. Μέρος των προτάσεων είχε κατατεθεί και στο τεχνικό πρόγραμμα του προηγούμενου έτους αλλά καμία δεν υλοποιήθηκε παρά τη διαπίστωση ότι είχαν μεγάλο ενδιαφέρον. Στη συνεδρίαση που μας πέρασε, δεν θεωρήθηκαν καν αξιόπιστες προτάσεις και φυσικά καμία δεν εντάχθηκε στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου.

Αναλυτικά προτείναμε:
1. Περιοχή πρώην δήμου Ασίνης: Ολοκλήρωση της μελέτης του περιβάλλοντος χώρου της Ακρόπολης της Ασίνης και επικαιροποίηση του προϋπολογισμού για την ολοκλήρωση του έργου που έχει ήδη σχεδιαστεί. Προβλέπεται πεζόδρομος περιμετρικά της Ακρόπολης, μεταφορά του δρόμου, απαλλοτρίωση χωραφιών για χώρο στάθμευσης, φωτισμός της Ακρόπολης και δημιουργία χώρου εκδηλώσεων στο πλάτωμα της Πλάκας.

2. Καραθώνα: Μελέτη «αξιοποίησης της Καραθώνας», σύμφωνα με τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, ώστε η δημοτική αρχή να έχει μια ολοκληρωμένη αντιπρόταση όταν ανακύψει το θέμα της πώλησης της περιοχής από το ΤΑΙΠΕΔ.

3. Μελέτη για το 5ο Δημοτικό Σχολείο στο οικόπεδο που έχει δεσμευτεί στην περιοχή του Ν. Βυζαντίου.

4. Μελέτη για την αναστήλωση και ανάδειξη του οθωμανικού κτηρίου στην Κάντια και ταυτόχρονα αναζήτηση της δυνατότητας παραχώρησής του στο δήμο. Για το κτήριο υπάρχει ήδη μελέτη και θα μπορούσαμε να εξετάσουμε τη μελλοντική του χρήση, ώστε να ενταχθεί σε πρόγραμμα χρηματοδότησης.

5. Μελέτη εφαρμογής για την υλοποίηση της υπάρχουσας προμελέτης ψηφιακής έκθεσης στο παλιό σχολείο του Μάνεση, με θέμα «Η σχέση των ανθρώπων με τα ζώα από την προϊστορική περίοδο μέχρι σήμερα». Μια τέτοια δραστηριότητα θα ήταν δυνατόν να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ, εφόσον υπάρχει ήδη προμελέτη. Η ιδέα είχε βασιστεί στην ύπαρξη σκελετών αλόγων στο μυκηναϊκό νεκροταφείο των Δενδρών. Στην ίδια προμελέτη υπάρχει και πρόταση διαμόρφωσης της πλατείας στο Μάνεση, που βρίσκεται μπροστά από το κτήριο, την οποία ο Δήμος θα πρέπει να λάβει υπόψη, κατά την προτεινόμενη από το τεχνικό πρόγραμμα διαμόρφωση.

6. Μελέτη για την ψηφιακή απεικόνιση της ιστορίας της πόλης του Ναυπλίου, μέσα από τρισδιάστατες αναπαραστάσεις, ώστε ο επισκέπτης να παρακολουθεί τις ιστορικές φάσεις της (Α’ και Β’ Φραγκοκρατία, Α’ και Β’ Βενετοκρατία, Οθωμανική περίοδος, Πρώτη Πρωτεύουσα, διαμόρφωση προσφυγικού οικισμού στην Πρόνοια). Η πόλη του Ναυπλίου έχει το προνόμιο να απεικονίζεται σε πολλές γκραβούρες και φωτογραφίες, που ξεκινούν από το 1864, δίνοντας τη δυνατότητα να υπάρχει η απαραίτητη τρισδιάστατη απεικόνιση της γεωγραφίας της πόλης.
Σήμερα που οι χρηματοδοτήσεις στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα στρέφονται στη νέα τεχνολογία, προτείνουμε τις προαναφερόμενες μελέτες, ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι για πιθανή χρηματοδότηση.

7. Διαφορετική διαχείριση των χρημάτων από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο δημοτικό διαμέρισμα Αραχναίου. Από το σημαντικό πόσο των 474.273 €, θα μπορούσε να
εκπονηθεί ένα πρόγραμμα για το χωριό που να αφορά:
Α. Αρχιτεκτονική μελέτη για να γίνει ο οικισμός παραδοσιακός.
Β. Επιμέρους μελέτες για τη χωροθέτηση των δραστηριοτήτων του οικισμού (βοσκή, μαντριά, εναλλακτικές μορφές ενέργειας κ.λπ).
Γ. Μελέτη και χρηματοδότηση των εργασιών ανάδειξης της Παλαιάς Μονής Ταλαντίου στην είσοδο του χωριού.
Δ. Διαμόρφωση επισκέψιμου αιολικού πάρκου στην περιοχή.

Διαφωνούμε πλήρως με τη λογική να δοθούν όλα τα χρήματα του δημοτικού διαμερίσματος Αραχναίου σε ασφαλτοστρώσεις, τσιμεντοστρώσεις και γενικά αναπλάσεις, όπως προβλέπει το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου το 2018.

Μετά από την πολιτική συμπεριφορά απαξίωσης των προτάσεών μας, θα μπορούσαμε να ψηφίσουμε το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για το 2018; Η διάθεση της ΑΛΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ για ένα συναινετικό πρόγραμμα ήταν εμφανής όταν ψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα της προηγούμενης χρονιάς, με την υπόσχεση ότι προτάσεις που ακούστηκαν από την αντιπολίτευσή κατά την διάρκεια του χρόνου θα ενσωματώνονταν στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου. Καμία δεν ενσωματώθηκε και δεν υλοποιήθηκε.

 

 

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ