Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣΧειμερινό ράλι-αντίκα «Γιώργος Ραπτόπουλος» στις 25 και 26 Νοεμβρίου στον Πόρο

Χειμερινό ράλι-αντίκα «Γιώργος Ραπτόπουλος» στις 25 και 26 Νοεμβρίου στον Πόρο

Χειμερινό ράλι-αντίκα «Γιώργος Ραπτόπουλος» στις 25 και 26 Νοεμβρίου στον Πόρο…

Στην διαδρομή Επίδαυρος-Τροιζηνία-Πόρος, θα πραγματοποιηθεί το «Χειμερινό Ράλι-Γιώργος Ραπτόπουλος», με το οποίο το σωματείο Φίλοι του Παλαιού Αυτοκινήτου (ΦΙΛΠΑ) κλείνει φέτος το αγωνιστικό της πρόγραμμα, στις 25 και 26 Νοεμβρίου.

Η επιλογή της διαδρομής οφείλεται στις ενέργειες του αντιπεριφερειάρχη Νήσων, Παναγιώτη Χατζηπέρου, ο οποίος με ανακοίνωση του ευχαριστεί τους διοργανωτές για την αποδοχή της πρότασής, δηλώνοντας ότι «η παράταση της τουριστικής περιόδου, είναι μέσα στις προτεραιότητες της Περιφέρειας και της ΠΕ Νήσων Αττικής».

Συγκεκριμένα, περισσότερα από 60 κλασσικά, ιστορικά αυτοκίνητα «αντίκες» ηλικίας από 30-100 ετών, θα συγκεντρωθούν στον προαύλιο χώρο του θεάτρου στην Αρχαία Επίδαυρο, από όπου θα λάβουν εκκίνηση για τις πρώτες ειδικές διαδρομές.

Θα διασχίσουν παράκτιες διαδρομές, όπως η Καλλονή Τροιζηνίας, ο υδροβιότοπος Ψήφτας, ο οποίος έχει κηρυχθεί όπως και ολόκληρη η περιοχή ως «εξαίρετου φυσικού κάλλους» από το υπουργείο Πολιτισμού και όπου έχει εκτιμηθεί ότι 89 είδη πουλιών, από 34 διαφορετικές οικογένειες, μεταναστεύουν ή διαχειμάζουν.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες θα περάσουν από την Τακτικούπολη, την Λουτρόπολη και την Καμένη Χώρα, ένα χωριό το οποίο δημιουργήθηκε από
την λάβα ηφαιστείου και το ηφαίστειο των Μεθάνων.

Στο Βαθύ τα πληρώματα θα σταματήσουν για φαγητό και κατόπιν θα ξανά εκκινήσουν για τον Γαλατά για να περάσουν στο Πόρο με το πλοίο.
Την Κυριακή το πρωί οι συμμετέχοντες θα διαγωνισθούν σε ειδικές δοκιμασίες ακριβείας, μέσα από τις οποίες θα βγουν και οι τελικοί νικητές του αγωνιστικού τμήματος της εκδήλωσης.

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ